BTP Lideri Prof. Haydar Baş’tan Atatürk ile ilgili çarpıcı açıklama…

BTP Lideri Prof. Haydar Baş’tan Atatürk ile ilgili çarpıcı açıklama…
04.02.2019
A+
A-

İzmir’de partisinin aday tanıtım programında konuşan BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Atatürk’le ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dünyada eşi benzeri olmayan Elmalılı tefsirini Atatürk’ün yazdırdığına vurgu yapan Prof. Dr. Baş, ‘Atatürk hocaların hocasıdır’ dedi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İzmir’de aday tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş da katıldı.

İzmir’deki programda Ege bölgesindeki bazı illerin ve ilçelerinin BTP’li belediye başkan adayları ilan edildi.

Buna göre BTP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Bezci, BTP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgay Urgan, BTP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Süreyya Karasakal, BTP Uşak Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Kandilli, BTP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayhan Baş, BTP Kütahya Belediye Başkan Adayı Yasin Baş ve BTP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Dinç oldu.

Konuşmasına tüm belediye başkan adaylarına başarılar dileyerek başlayan Prof. Dr. Haydar Baş, “BTP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selim Kotil, İstanbul’un eski belediye başkanı Aytekin Kotil’in yeğenidir. Şimdi İstanbul’da ikinci Kotil dönemine gireceğiz inşallah” dedi.

Atatürk düşmanlarına en ciddi cevap

Konuşmasında Atatürk ile önemli vurgular yapan BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, “Ben gelişmekte olan bir manzarayı önünüze koymak istiyorum” dedi ve şunları söyledi: “Hoş Geldin Atatürk kitabını yazdıktan bu tarafa çok farklı bir olay görüyorum. Atatürk hakkında, ‘bu kâfirdir, dinsizdir’ iftiraları koyu bir şekilde her tarafa yayıldı. Atatürk’e bu iftiraları atanlara verilmesi gereken ciddi cevaplar vardı. Hoş Geldin Atatürk kitabıyla bu cevapları verdik. Böyle bir dinsize (!) can kurban… Bugün Diyanet’te görevli imamlar, müezzinler ve hatta Diyanet Başkanı Atatürk’ün İslam hakkında bildiğinin yarısını bile bilmiyor. Atatürk Elmalılı Hamdi Yazır’ı çağıyor ve ‘Bir Kur’an tefsiri yazacaksınız, ama burada sebebi nüzul yer alacak, ayetleri ayetlerle tefsir edeceksiniz’ diyor. Elmalılı bakıyor bu adam hoca değil, hocaların hocası. Bugün merhum Elmalılı’nın tefsiri dünyada bir tanedir, emsali yoktur. Niçin? Çünkü bunun sınırlarını koyan Mustafa Kemal Atatürk’tür. Benim eserimi mutlaka okuyun. Ben çok büyük araştırmalar sonucu Hoş Geldin Atatürk kitabını yazdım. Hiçbir eserde bu kadar geniş bir kaynakça bulamazsınız.”

24 Şubat’ta büyük buluşma var

“Atatürk’e dinsiz deyince solculara da dinsiz dediler” ifadelerini kullanan Prof. Dr. Haydar Baş, “Allah’a hamdolsun ben solu dimdik ayakta buldum. Gözleri yaş içinde elimi öpenler solcu kardeşlerim. İstanbul’da bir toplantı yaptım hepsi solcu, bir tane sağcı yok. Oysa ben sağ bir hareketten gelmeyim. Bu insanlar senelerce din adına itildi, kovuldu. Kim bunlar kadar dindar bunu bana söyleyin. 24 Şubat akşamı Meltem TV’yi açıp karşısına geçin. Yine soldan gelen en az 2 bin kardeşimle birlikte olacağım. Bakın ‘kardeşim, arkadaşım, dostum’ diyorum. Onlarla beraber olacağım. Arkadaşlar aslında bu işin sağı solu yok. Ben ekonomiyi dünyada (iktisatçıların ifade ettiği üzere) bilen tek adamım. İstediğiniz iktisatçıyı Türkiye’den veya dünyadan getirin, benim bildiğimi bilmezler. Onun için burada konuşan arkadaşlarımın hepsi doğrudur, dürüsttür. Sizlere bir hayalden değil, yapacaklarından bahsetmektedirler.”

‘Delil olarak bu yeter!’

İzmir’de Rusya Parlamentosu Duma’da Şubat 2013’te yaptığı Milli Ekonomi Modeli sunumuna da dikkat çeken Prof. Dr. Haydar Baş şöyle konuştu: “2013’te Rusya meclisi Duma’ya gittik. Ciddi bir dinleyici kitlesi vardı. Milletvekillerinin yanı sıra akademisyenler, iktisat öğrencileri, gazeteciler vs. vardı. Bize Rusya dinsiz diyorlardı. İkindi vakti geldi. Gittim Rus Meclis’inde arkamda cemaatle namaz kıldım. Benden önce Putin sıfırdı. Rusya benim Milli Ekonomi Modeli’mi uygulamaya başladıktan sonra Putin, ABD’de üç defa dünya lideri seçildi. Benim bu işi iyi bildiğime delil olarak bu yeter. Onun için belediye seçimlerinde iradenizi ortaya koyacaksınız. Bu adamların ağzına ve ceplerine bakmayacaksınız. Bunlar size kumanya, kömür vs. verir. Hiç oralı olmayacaksınız.”

Rusya’ya gittiklerinde Dışişlerinden temsilci istediklerini ancak bu taleplerinin dikkate alınmadığını ifade eden Prof. Dr. Haydar Baş, “O gün bizim yüzümüze bakmayanlar şimdi benim milli para projemi kullanıyor. Kendinize güveniyorsanız çıkıp karşıma konuşalım. Milli parayı dünyada ilk defa gündem eden Haydar hocadır” dedi.

Linç operasyonunu hatırlattı

Balıkesir Susurluk’ta maruz kaldığı çirkin saldırıya da değinen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, “Geçenlerde bize bir linç operasyonu yaptılar. Zamanı gelecek onu da ortaya koyacağım. Kendi memuru İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun ismini verdi. Bizi böyle oyunlarla oyuna getiremezler. Ben suç işlemesini bilmem ama kimseye de suç işletmem” ifadelerini kullandı.

Ülke birlik ve dirlik istiyor

Gelinen noktada ülkenin birlik, beraberlik ve dirlik isteyen bir noktada olduğunu ifade eden BTP Genel Başkanı, “Ama bu adamlara kanıp da yalan bir hayat yaşamaya kalkmayın. Bugüne kadar millet O’nu ‘seçersek öyle yapacak, böyle yapacak’ diye destekledi. Şimdi ne oldu? Öğle mi oldu, ikindi mi oldu? Hiçbir şey yapamadılar. Ben bunları 1977’den bu yana bilirim. Hiçbir şey bilmezler, yapamazlar, yapmaları da mümkün değildir. Ama benim kadrom her şeyi bilir bundan kuşkunuz olmasın. Ben size çok net konuşuyorum. Bu belediye seçiminden sonra BTP’yi iktidara getirdiğiniz an Türkiye dünyanın en güçlü devleti, milleti de dünyanın en güçlü milleti olacaktır. Bundan kuşkunuz olmasın. Bunlar benim talebem bile olamaz” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Haydar Baş konuşmasında Türkiye’nin yeraltı kaynaklarına da dikkat çekti.

“Türkiye’nin 3 katrilyon dolarlık yeraltı kaynağı var” diyen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş şöyle devam etti: “Nedir 3 katrilyon dolar biliyor musunuz? Türkiye’yi 10 metre yüksekliğinde kasa yapın. İçine 100’er dolar koyun yine dolmaz. Bu derece büyük bir serveti var bu ülkenin. Ama siz bunu bilmiyorsunuz. Ben gelin ‘ey milletim gelin bunu hep beraber çıkartalım’ dedim. Önce şunu yapacağım; Her ilimizde ne kadar yeraltı kaynağı olduğunun tespitini yaptıracağım. Mahkemeden tespit kararı çıkacak. Diyelim ki ‘5 trilyon dolarlık yeraltı serveti var’ denildi. Bunu hazineye koyacağız ve buna mukabil paramızı devreye koyacağız. Paramızı basacağız. Yani hiç kimse ‘siz karşılıksız para bastınız’ diyemeyecek. Bizim servetimiz kıyamet sabahına kadar bu millete yeter. Gelin hep beraber el ele verelim ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini yüceltelim, Türk milletini dünyanın lider milleti yapalım.”

(Kaynak: Yenimesaj.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.