BALKANTÜRKSİAD üyeleri Hz. Mevlana’yı andı

18.12.2018
A+
A-

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Kültür, Eğitim, Sosyal ve Sanat Komitesi tarafından düzenlenen söyleşide, Hazreti Mevlana Celaleddin Rumi anıldı.

BALKANTÜRKEVİ BEV Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye; BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, BALKANTÜRKSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Aytuğ Onur, Kültür, Eğitim, Sosyal ve Sanat Komitesi Başkanı Şehzan Seçen’in yanı sıra dernek üyeleri katıldı.

“Mevlana’da Sevgi Dili” konulu söyleşi, BALKANTÜRKSİAD Başkan Yardımcısı İskender İskenderoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. İskenderoğlu’nun yaptığı açılış ve selamlama konuşmasının ardından Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Mürşid Kavurmacı’nın konuşmacı olduğu söyleşiye geçildi.

 “Önce kendi penceremizi temizleyelim”

Hz. Mevlana’nın, sevgi, hoşgörü, merhamet demek olduğunu belirten Kavurmacı, “Hz. Mevlana, bir güneş ve bu güneş, bizi bu asırda ısıtıyor. Güneş hem ısıtır hem aydınlatır. Mevlana’nın aşıladığı sevgiyi ve umudu bizler de gelecek neslimize aşılayalım. Günümüzde insanlar en ufak bir şeyde birbirini kırıyor. Ne yazık ki sevgi dilinin daha az konuşulduğu bir ortam var” dedi.

Herhangi biri hakkında bir kanaate varmadan önce kişinin kendisine bakması gerektiğini hatırlatan Kavurmacı, “İnsanları yargılamamalı, insanları ayırmamalıyız. Önce kendi penceremizi, aynamızı temizleyelim. Başkalarını yargılamadan önce kendi gönül camlarımızı temizleyelim. İçinizde sevgi beslerseniz, sevgi kazanır. Bereket sevgide, hoşgörüde ve saygıdadır” diye konuştu.

Kavurmacı söyleşide ayrıca Hz. Mevlana’nın 7 öğüdünün yorumlamasını da yaptı. Söyleşinin sonunda BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender İskenderoğlu tarafından Mürşid Kavurmacı’ya günün anısına bir teşekkür plaketi takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.