Yazar İsa Bingölbalı’nın yeni romanı ‘MELİKE’ye büyük ilgi

Yazar İsa Bingölbalı’nın yeni romanı ‘MELİKE’ye büyük ilgi
07.03.2023
A+
A-

İsa Bingölbalı, roman olarak keleme aldığı yeni kitabı ‘MELİKE’ye ilgi büyük oldu.

Kendi coğrafyasına duyduğu özlemi, MELİKE kitabıyla kaleme alan Yazar İsa Bingölbalı’nın son kitabı okurlardan yoğun ilgi görüyor.

Yazar İsa Bingölbalı’nın ”Onca hayat mücadelesinin arasına sığdırılmış körpe bir yaşam… Karışık sesler içinde yüreklerde hissedilen sessiz bir çığlık… Anne ve babasının sevgi şemsiyesi altında çarpan küçücük bir yürek…” olarak özetlediği son  kitabı MELİKE,  okurlarıyla buluştu.

BKM Kitabevi’nde düzenlediği imza gününde okurlardan büyük ilgi gören MELİKE kitabını, ”Bir evlada duyulan en özel duygu ve sevginin ifadesini; samimi, duygusal ve coşkulu bir üslupla okuyacağınız bu romanı çok seveceksiniz.” ifadeleriyle tanımlayan Yazar İsa Bingölbalı, ”MELİKE adlı romanımı yazmaya iten sürecin başında bir evlada duyulan yoğun, duru bir sevgiyi yansıtmak gelmiştir. Ben romanını yazarken bu sevgiyi merkeze alıp, romanın karakterlerinden biri olan “Melike”nin bir anlamda otobiyografisini yazdım.” dedi.

GEÇMİŞ, DÜNYADA SIĞINACAĞIMIZ BİR LİMANDIR

Romanının otobiyografik bir roman olarak görülebileceğini fakat romanda Melike karakterinin yanında  romandaki diğer karakterlerin de hayatlarını ele alırken Melike’ye olan sadakatimin ne derece yoğun olduğunu göstermeye çalıştığının altını çizen Yazar İsa Bingölbalı, kitabı  ile ilgili şunları söyledi:

”Roman karakterlerinden Murad’ın romanın başından sonuna kadar Melike’ye olan sevgisi bunun bir göstergesidir. Taşradan metropole göç etmiş bir yazar olarak kendi coğrafyama olan özlemimi Murad’ın doğduğu topraklara yolculuğa çıkarmakla anlatmaya çalıştım. Zaman zaman geçmişe gittim. Çünkü “geçmiş” çivisi çıkmış, manasını kaybetmiş bu dünyada sığınacağımız bir limandır. Okuru romanda farklı coğrafyalara, mekanlara, zamanlara götürmeye çalıştım. Romanımda elimden geldiği kadar saf, masum karakterler çalışmaya özen gösterdim. Murad karakterinin birçok kötülükle savaşması, iyiliği içselleştirip bunu sözleriyle, davranış pratikleriyle insanlara aksetmesi bunun bir örneği olmuştur. İnsan ilişkilerinin vasat bir veçheye büründüğü bugünlerde artık kötülükler yerine artık iyilikleri gördüğümüzde şaşırır hale geldik. Bu zor zamanlarda sevginin halen kötülüğe karşı bir panzehir olduğunu, sevginin gücünü ver her şeye galebe çalacağını bu romanda anlatmaya çalıştım. Romanıma bu zaviyeden de bakılabilir. Her ne kadar “Melike” romanım salt otobiyografik roman olarak okunsa da buradaki esas amacım “Melike” karakteri üzerinden sevginin, sadakatin ve tüm bu değerlerin uğruna verilen bir savaşımı okuyucuya aktarmak olmuştur.”

  

İSA BİNGÖLBALI KİMDİR?

Muş’un Varto ilçesine bağlı Kayalıdere Köyünde doğan yazar, ilk, orta ve lise tahsilini Muş’ta, yükseköğrenimini ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde tamamladı.

Devlet memuru olma münasebetiyle sırasıyla Kütahya Etibank, Tavşanlı 82. Yıl Devlet Hastanesi, Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nde görev yapan yazar,  halen Bursa Şehir Hastanesi’nde idareci olarak görev yapmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.