AK Parti’de kapsamlı revizyon…

AK Parti’de kapsamlı revizyon…
12.11.2020
A+
A-

AK Parti son MYK toplantısında aldığı sürpriz kararla çok sayıda mevcut il başkanını yeniden aday göstermeyecek. İlk aday olmayacaklarını açıklayanlar Bilecik ve Bursa il başkanları olurken, sırada Ankara ve İstanbul olduğu kulislerde konuşuluyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası öncesinde yaşananların gün yüzüne çıkmasıyla birlikte Genel Başkan Erdoğan düğmeye basarak ekonomiyi Ali Babacan’ın bürokratlarına teslim ederken, partide kapsamlı revizyona gitme kararı aldı ve AK Parti Genel Merkezi sabah saatlerinde Bilecik ve Bursa İl Başkanlarına kararı iletti.

Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığı yönetiminde eski Bakan Berat Albayrak tarafından atanan bürokratların da önümüzdeki günlerde değişeceğini not düşmüş olalım.

Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yeni seçim sistemiyle ilgili olarak eski bakanlardan Hayati Yazıcı’yı görevlendirdi. Yeni dönemde dar bölge seçim sistemi için çalışmalar başlarken, olası bir erken seçimde yerel seçimlerin de olma ihtimali üzerinde durulduğunu daha önceden yazmıştık ve aynı seçenek kuvvetle ihtimal Erdoğan’ın masasında duruyor.

Hükümette kapsamlı değişiklik ise bazı bakanlıkların yeniden ayrılmasıyla başlayacak; öncelik Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Aile ve Çalış Bakanlığı.

Yeni kabinenin ise 2021 yılı Şubat ayında AK Parti kurultayı sonrası yapılacağı, bakanların yarısından fazlasının değişeceği sızan bilgiler arasında.

2021 Şubat ayındaki AK Parti kurultayında ise Erdoğan, olası erken seçime götürecek kadroları parti yönetimine getireceği iddialar arasında.

Kimine göre yandaş, kimine göre ana akım medyada Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak da uzaklaştırılıyor. Yeni medya yapılanmasında pelikancılar da tasfiye edilirken, sağ görüşlü fazla muhalif olmayan gazetecilerin ana akım medyaya dahil edileceği Ankara’dan kulislere sızan bilgiler arasında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden parlamenter sisteme dönüş için çalışmaları başlattığını söyleyelim. Öncelikle Anayasa çalışmaları başlattığı biliniyor, yakın zamanda parlamenter sisteme geçiş şartı olmak üzere muhalefetin de desteği ile 2021 yılı Nisan- Mayıs aylarında erken seçime hazırlandığını söyleyebiliriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.