12.12.2018
A+
A-

İYİ Parti lideri Akşener ve CHP lideri Kılıçdaroğlu ittifak konusunda anlaşmaya vardı. İki lider CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşme sonrası ‘güzel şeyler olacak’ dedi.

Kulislerden edinilen bilgilere göre iki parti ittifak konusunda anlaştı.

Anlaşma sağlanan Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve İstanbul’da CHP aday çıkaracak. Denizli, Balıkesir, Trabzon, Samsun ve Erzurum’da CHP aday göstermeyecek ve İYİ Parti’yi destekleyecek. Mersin’deki durum ise iki liderin görüşmesinden sonra netlik kazanacak.

BALIKESİR NETLİK KAZANDI

Bu arada İYİ Parti’nin Balıkesir Milletvekili ve aynı zamanda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok da gazetecilerin, “Adaylığınızı çekmeniz söz konusu mu?” sorusu üzerine, “Genel merkezlerin takdiridir. Genel merkezler ne derse o olur” ifadelerini kullandı.

Balıkesir’de İYİ Parti’nin adayının desteklenmesi kararı sonrası CHP, Balıkesir’de Ahmet Akın’ın adaylığını geri çekecek.

Gün içinde iki siyasi parti kaynaklarından ittifakın bittiği açıklaması yapılmıştı ancak son anda yapılan telefon trafiğiyle İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın saat 15.30 civarında CHP Genel Merkezi’ne gitmişti. Bu gelişmenin ardından CHP heyeti de İYİ Parti’ye bir ziyaret gerçekleştirerek İYİ Parti Genel Merkezine gitmişti.

(Kaynak: Sözcü)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.