Zafer Bayramı’nı Orman Haftası ile eşdeğer tuttu!

Zafer Bayramı’nı Orman Haftası ile eşdeğer tuttu!
19.07.2019
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Alinur Aktaş’ın milli değerlere yönelik saldırılarının ardı arkası kesilmiyor.  AKP’li Aktaş’ın  “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Orman Haftasından farkı yok” dediği iddia edildi.

Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Nazım Hikmet’i hedef alarak, bu isimleri “devlet ve bayrak düşmanı” olmakla suçlayan, daha sonra da Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için hazırladığı ve astığı afişlerden Atatürk’ü çıkartan AKP’li Aktaş,  “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Orman Haftası’ndan farkı yok” diyerek kabul edilmeyecek gafa imza attı.

MECLİS’TE TARTIŞMA YAŞANDI

Aktaş, skandal sözleri İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin Kurban bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu ulaşımın ücretsiz olması için verdiği önergelerin görüşmesinde yaşandı. İddiaya göre sadece Kurban Bayramı’nda toplu ulaşımın ücretsiz olmasını Meclis’te oya sunan Aktaş, 30 Ağustos Zafer bayramı önergesini ise oylatmadı. Önergeyi yok sayan Aktaş, bir de o skandal sözleri sarf etti. İYİ Parti ve CHP’li meclis üyelerinin tepkisi üzerine Meclis’te gergin dakikalar yaşandı. Tartışmaların ardından oturuma 10 dakika ara veren Başkan Aktaş, ara sonrası 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu ulaşımın ücretsiz olmasını oylamaya sundu. Önerge oybirliği ile Meclis’ten geçti.

Başkan Aktaş’ın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde haddini aşan bu sözlerini İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ercan Özel sosyal medyada paylaştı…

Başkan Aktaş’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı’na ilişkin sözleri sosyal medyada büyük tepki geçti.

İşte Ercan Özel’in o skandal sözlere ilişkin paylaşımı…

“…Bugün yapılan Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında İYİ Parti’li Meclis Üyelerimizin önergesi sonucunda bundan böyle Bursa’da tüm Dini ve Milli Bayramlar da toplu ulaşım ücretsiz olacak.

Önce sadece Kurban Bayramında ulaşımın ücretsiz olmasını oylatan Alinur Aktaş, İYİ Parti’nin teklifi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda da toplu ulaşım ücretsiz olsun önergesine yanaşmadığı gibi “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Orman Haftasından farkı yok” diyerek boyunu aşan çok büyük bir gaf’a imza attı. Aktaş’ın bu sözüne CHP ve İYİ Parti Meclis Üyeleri büyük tepki gösterdi. AK Parti Meclis üyeleri de Aktaş’ı destekleyen ifadelerle karşılık verince meclis salonu karıştı. Alinur Aktaş yaşanan kargaşa dolayısıyla oturuma 10 dk. ara verdi.

Ara’nın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili söylediği o sözleri geri aldığını belirterek meclisten özür diledi. Ardından yapılan oylamada tüm Milli ve Dini Bayramlarda Bursa’da ulaşımın ücretsiz olması oy birliği ile kabul edildi.

İYİ Partimizin değerli meclis üyelerine Bursa halkına yaptıkları bu katkıdan ve mücadelelerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.