Zeybekçi, İzmir’de ağız değiştirdi: Rakı afiyet olsun, yarasın!

Zeybekçi, İzmir’de ağız değiştirdi: Rakı afiyet olsun, yarasın!
20.03.2019
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Sözcü’ye İzmir’e ilişkin projelerini anlattı, İzmirlilerin “yaşam tarzı” konusundaki endişelerine ilişkin soruları yanıtladı.

Sözcü’den Zeynep Gürcanlı’ya konuşan Zeybekci, “Bana rakımıza dokunacak mısın?” diye soruyorlar, “Dün Karşıyaka’daydım akşam. Dört kişilik bir masa, iki çift, genç daha. Oturmuşlar, masayı kurmuşlar, rakı bardakları önlerinde. Bana dediler ki, “Biliyoruz Başkanım, sen bu işi halledeceksin de biz de sana oyumuzu vermek istiyoruz ama, rakımıza dokunacak mısın?” Bana ne ya? Afiyet olsun, yarasın” dedi.

İzmirli vatandaşın asıl derdinin “yaşam tarzı” değil, “yaşam kalitesi” olduğunu kaydeden Zeybekci, bu kaliteyi arttırmak için projelerini de anlattı.

Zeybekci’nin büyük projeleri arasında Karaburun-Urla’da 50 bin dönüm üzerine kurulacak bilim, teknoloji, yatırım parkı, Çiğli havaalanı bölgesine kurulacak ticaret serbest bölgesi ile “tarihi İzmir projesi” de var.

İşte Zeybekci’nin anlattıkları

“ATATÜRK HAYRANIYIM”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayranıyım. Bu milletin, cumhuriyetimizin kurucusu. Bizim milletimizin tarihine bakarsanız kahramanlarla doludur. Bizim bir Ergenekon destanımız var. Ve bu yüzyıldaki Türklerin Ergenekon’dan çıkışının kahramanıdır Atatürk. Onun için bu ülkedeki hiçbir fert, Atatürk’ü siyasete alet etmesin. Bir partiye mâl etmesin. Bırakalım Atatürk 82 milyonun, çocuklarımızla beraber sevgilisi olsun. Kültür coğrafyası dediğimiz coğrafyaların da kahramanı olsun. Türkiye’nin imajını bunun üzerine monte ederek tüm dünyaya taşıyabileceğimiz markamız. 1980 öncesinde biz öğrenciyken, yürüyüşlerimizde gösterilerimizde bizim elimizde Türk bayrakları ile Atatürk posterleri ile biz yürürken, birilerinin elinde Mao’nun, Lenin’in, Kızılyıldız’ın, orakçekiç’in bayrakları vardı. Maalesef Atatürk’ün onların diline pelesenk olması benim ağrıma gidiyor. Daracık bir noktaya doğru Atatürk’ün hapsedilmiş olmasını ben kabul edemem.

Atatürk’ün gelecek yüzyıllara taşınmasıyla ilgili kimseye ihtiyacı yok. Kimse bu konuda endişe de duymasın zaten. “Ben çok seviyorum…”, Allah aşkına rahat bırak. Onun kimseye ihtiyacı yok.

DENİZLİ’DE HİÇ ALKOLLÜ İÇKİ RUHSATI VERMEDİĞİM YALAN”

Denizli’de 7 yıl belediye başkanlığı yaptım. Orası 2 milyon turist alan bir yer. İçkili restoranların otellerin hepsinin altında zamanında hiç çekinmeden imzası olan kişiyim. Hiç alkollü içki ruhsatı verdiğim net yalan. O şehirdeki tüm içkili restoranlar, oteller, müzikli eğlence mekanları yok mu bunlar. Hepsi orada duruyor. 21. yüzyılın dünyasında yaşıyoruz. Kim kimin nesine karışabilir ki? Kim kimi engelleyebilir ki? Yasak gibi bir şeyle kim nereye varmış bugüne kadar ki, aklı olan bir insan böyle bir şeye yeltenebilir mi?

“BAŞKAN RAKIMA DOKUNACAK MISIN DİYORLAR. BANA NE YA? AFİYET OLSUN, YARASIN…”

Dün Karşıyaka’daydım akşam. Dört kişilik bir masa, iki çift, genç daha. Oturmuşlar, masayı kurmuşlar, rakı bardakları önlerinde. Bana dediler ki, “Biliyoruz Başkanım, sen bu işi halledeceksin de biz de sana oyumuzu vermek istiyoruz ama, rakımıza dokunacak mısın?” Bana ne ya? Afiyet olsun, yarasın.

(Sözcü)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.