Yunus Aydın: Tüccar değil, doktor yetiştirelim!

21.07.2018
A+
A-

Bursa’nın en büyük 3’üncü Organize Sanayi Bölgesi konumunda olan Uludağ OSB’nin Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Aydın; vakıf üniversitelerinin stratejik bölümlerinde dal açılmaması gerektiğini söyledi.

Bursa’nın ilk sanayici-üniversite destekli ara elaman yetiştirecek olan kurumunun son hazırlıklarının heyecanını yaşayan Aydın, Ankara’da yaşadığı bir olayı gündeme taşıyarak eğitimdeki tehlikeyi gözler önüne serdi. Aydın; “Ankara’da işimiz gereği bir Bakanlık’ta fikir alışverişinde bulunurken özel üniversite fiyatlarının açıklandığı bilgisi geldi. ‘Ne kadarmış?’ diye sorunca Tıp Fakültesi yıllık 100 bin lira civarında olduğu bildirildi. Çocuk 6 yıl okuyacak, 600 bin, 400 bin lira da harcama yapsa masraf 1 milyon! Arkadaş mezun oldu. Doktor oldu, o parayı kurtarmak için tüccar doktor veya kasap doktor olması gerek!’’ dedi.

Eğitim sisteminde bazı alanlarda devlet üniversitesi dışında önemli bölümlere vakıf üniversitelerinin öğrenci alınmasına izin verilmemesi gerektiğinin altını çizen Yunus Aydın, ‘’Özel üniversitelerde tıp, hukuk gibi stratejik bölümler olmamalı. Aksi takdirde gelecekte tüccar doktor, tüccar hakim, tüccar savcı yetiştirmiş oluruz. Devlet bazı alanlardan çekilmemelidir. Hatta özellik arz eden bazı bölümler yalnızca devlet üniversitelerinde olmalıdır” ifadelerini kullanarak eğitimdeki boşluğa dikkat çekti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.