Yeni havalimanının adı belli oldu!

29.10.2018
A+
A-

Yeni yapılan havalimanının adı ‘İstanbul’ oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni havalimanının açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, “Atatürk Havalimanımız, burası tam kapasiteyle hizmete girdiğinde ticari seferlere kapanacak olmakla birlikte havalimanı vasfını koruyacak.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümü de kutlu olsun. Öncelikle bu güzel günümüzü bizimle paylaşan Arnavutluk Cumhurbaşkanı, Kırgızistan Cumhurbaşkanı, Kosova Cumhurbaşkanı, KKTC Cumhurbaşkanı, Makedonya Cumhurbaşkanı, Sırbistan Cumhurbaşkanı, Moldova Cumhurbaşkanı, Bosna Hersek Başbakanı, Bulgaristan Başbakanı, Azerbaycan Meclis Başkanı ve diğer ülkelerden gelen bakanlara çok çok teşekkür ediyorum. ”

“ADI İSTANBUL…”

Endonezya’daki düşen uçakta ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum, Endonezya halkının başı sağolsun. İstanbul bizim sadece şehrimiz değil, ülkemizin en değerli markasıdır. Bu İstanbul şehri ki ona paha biçilmez, öyle bir incidir ki iki deniz arasında yeridir dünyada güneş ile tartılsa… Paha biçilmez bu şehre böylesine yaptığımız eser. Adını İstanbul olarak açıklıyoruz.”

ATATÜRK HAVALİMANI DIŞINDA KALAN YERLER NE OLACAK?

“Atatürk Havalimanı’nın faaliyet dışındaki alanları ‘millet bahçesi’ olarak İstanbul halkının kullanımına açılacaktır. Şu andaki kapalı alanları da İstanbulumuzun en büyük fuarı haline getireceğiz. Orası Atatürk Havalimanı ve burası İstanbul Havalimanı olarak isimlendirilecektir. Havalimanımızın ismi de hayırlı olsun.”

“ATATÜRK HAVALİMANI VASFINI KORUYACAK”

Erdoğan, İstanbul Havalimanı’nın tam kapasiteyle çalışmaya başladığında Atatürk Havalimanı’nın ticari seferlere kapanacağını bildirerek, şunları kaydetti:”Atatürk Havalimanımız, burası tam kapasiteyle hizmete girdiğinde ticari seferlere kapanacak olmakla birlikte havalimanı vasfını koruyacak.”

“90 MİLYON KAPASİTELİ”

İstanbul Havalimanı’nın tüm etapları bittiğinde yolcu kapasitesinin 200 milyona kadar çıkabileceğini belirten Erdoğan, şunları aktardı:

“İlk etabı yılda 90 milyon yolcu kapasitelidir. Bu, tüm etaplar bittiğinde 150 milyona yükselecek, gerekirse 200 milyona çıkartılabilecektir.”

“2028’DE TAMAMLANACAK”

Erdoğan, ilk fazı açılan İstanbul Havalimanı’nın tüm etaplarının 2028’e kadar tamamlanmasının beklendiğini belirterek, “Tüm etapların 2028’e kadar tamamlanması öngörülmektedir. Dolayısıyla önümüzdeki 10 yıl boyunca bu havalimanımız büyümeye devam edecektir.” dedi.

“YATIRIM BEDELİ 10 MİLYAR AVRO”

İstanbul Havalimanı’nın yatırım bedelinin 10 milyar 247 milyon avro olduğunu bildiren Erdoğan, şu bilgileri verdi:

“Devlete ödenecek kira bedeli 22 milyar 152 milyon avro olmak üzere vergiler hariç 32,4 milyar avro.”Erdoğan, İstanbul Havalimanı’nı sadece Türkiye’ye değil, bölge ve dünyaya yapılan bir büyük hizmet olarak gördüğünü ifade etti.

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.