Vekil Özen’den Bosna-Hersek Ankara Büyükelçisi Sadovic’e ziyaret…

04.10.2018
A+
A-

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Bosna-Hersek Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen, Bosna-Hersek Ankara Büyükelçisi Bakir Sadovic’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Vekil Özen, “Dost ve kardeş ülke Bosna-Hersek ile öteden gelen birlikteliğimiz her zaman devam edecektir. Türkiye her zaman Bosna-Hersek ve Balkan topraklarında yaşayan soydaşlarımızın yanındadır. Bunun en güzel örneği Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu açılış konuşmasında Bosna-Hersek ve Balkan topraklarında yaşayan soydaşlarımızdan bahsetmesidir” dedi.

Sözlerini “Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Mayıs 2018 tarihinde Bosna-Hersek’e yapmış olduğu ziyarette her iki ülke arasında mükemmel düzeydeki ikili ilişkimiz en üst düzeye çıkmıştır” diye sürdüren Vekil Özen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ekonomi, ticari, altyapı, ulaştırma, tarım, savunma sanayi, enerji ve turizm gibi alanlarda gerçekleştirilecek somut işbirliği projelerinin daha da pekiştirilmesi ve iki ülke arasında 2017 yılında yaklaşık 620 milyon dolar olan ticaret hacmi miktarının yakın zamanda imzalamayı umduğumuz serbest ticaret antlaşması ile 1 Milyar doların üzerine çıkartılması yönünde gerekli adımlar atılacaktır.”

Türkiye ve Bosna-Hersek arasında her alanda mükemmel seyreden ilişkilerin, düzenli olarak gerçekleştirilen karşılıklı üst düzey ziyaretlerle daha da pekişeceğini ifade eden Vekil Özen, Ülkemize Bosna-Hersek’in Avrupa Birliği ve NATO Entegrasyonu süreçlerinde de tam destek verdiğini dile getirdi.

Bosna-Hersek’te 07 Ekim tarihinde yapılacak olan Genel seçimlerin adil, şeffaf ve yapıcı ortamda gerçekleştirilmesi hem Bosna-Hersek, hem de bölge bakımından ehemmiyet arz edeceğini belirten Özen, çıkacak sonucun Bosna-Hersek’in geleceği için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

İkili görüşmede, 19 Ekim tarihinin Bilge Lider merhum Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in vefatının 15. yıl dönümü olması münasebetiyle Merhum İzzetbegoviç’i rahmetle yâd eden Vekil Özen, Bosna-Hersek’in merhum İzzetbegoviç’in izlediği yolda daha ileri adımlar atacağı yönünde temennide bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.