Vekil Gözgeç: “28 Şubat’ı unutmadık, unutturmayacağız”

Vekil Gözgeç: “28 Şubat’ı unutmadık, unutturmayacağız”
28.02.2019
A+
A-

28 Şubat’ın yıldönümünde açıklama yapan AK Parti Bursa Milletvekili ve AK Parti Genel Merkezi İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Avukat Emine Yavuz Gözgeç, “Bugün 81 ilde eşzamanlı olarak aynı basın açıklamasını yapıyoruz. Tüm Türkiye’de 28 Şubat’ı unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı özelikle belirtmek istiyoruz” dedi.

Bursa’da Demokrasi Meydanı’ndaki ortak başın açıklamasının ardından AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nda, İl İnsan Hakları Başkanı Eşref Kurem ile birlikte 28 Şubat Platform Başkanı Arif Çelek’i ağırlayan Vekil Gözgeç, burada yaptığı açıklamada “İrtica gibi sahte bir korku yaratılarak kendilerine kaleler oluşturdular ve bu kaleler içinde bir nesil heba oldu. Hem kişilerin hayatları söndü, hem de ülkemizin geleceği 20 yıl geriye götürüldü” şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili ve AK Parti Genel Merkezi İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Avukat Emine Yavuz Gözgeç, şunları söyledi:

“Şimdi çok şükür, hayatımızda ‘hayaldi gerçek oldu’ diyebileceğimiz çok somut değişiklikler yaşandı. O dönemde kadınların başörtülü olması bile istenmiyordu. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın iradesi, milletimizin desteği bize güç verdi. O dönemde Ak Parti ile MHP üniversitelerde baş örtüsü yasağı kalksın diye kabul oyu verdiklerinde, “400 el kaosa kalktı” dediler ve koşa koia Anayasa Mahkemesine gittiler. Milletin değerlerine böylesine tepeden bakan bir anlayışla mücadele ettik.

Bunları yaşaya yaşaya 15 Temmuz’a da karşı durmayı hep birlikte başardık. Bütün bunlardan daha da güçlenerek çıktık. Ülke olarak da yaşadığımız her krizi bir fırsata çeviriyoruz. Bu aşamada 31 Mart Yerel Seçimlerinin de ne kadar önemli ve bir bekaa meselesi olduğu ortadadır. Çünkü maalesef muhalefet bu dönemlerde ülkeye sahip çıkmak yerine acaba bize bir alan açılır mı diye düşünüyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.