UÜ’de “Türkiye: Kadim Medeniyet Küresel Misyon” etkinliği

UÜ’de “Türkiye: Kadim Medeniyet Küresel Misyon” etkinliği
27.04.2018
A+
A-

AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde öğrencilerle buluştu.

Programın açılış konuşmasını Uludağ Üniversitesi Proje Atölyesi koordinatörlerinden Aylin Sezer gerçekleştirdi. Aylin Sezer konuşmasında Proje Atölyesi gönüllülerinden bahsederek dinleyicilere Proje Atölyesi’ni tanıttı. Günümüzden tarihimize atıflar yaparak Türk kadınının yerini anlatan Sezer dünya üzerinde kadınların yüklenmiş olduğu vizyon ve misyonları konuşmasına ekledi.

Nene Hatun’dan Halide Edip’e, Rachel Corrie’den Esma Biltacı’ya Türk ve dünya kadınlarının üstlendikleri rolleri dile getirdi. Son olarak 15 Temmuz’da meydanlara çıkan, korku bilmeksizin caddelerde sabahlayan Türk kadınını da hatırlatan Aylin Sezer konuşmasını  sonlandırdı.

Uludağ Üniversitesi Proje Atölyesi ve Genç Birlik Bursa Şubesi’nin hazırladığı “Türkiye: Kadim Medeniyet Küresel Misyon” etkinliğinde gençlerle buluşan Ali Şahin tecrübelerini aktardı, gençlere Türkiye’nin misyon ve vizyonunu anlattı.

Konuşmasının başında Orta Doğu üzerine araştırmalar yaptığını anlatan Ali Şahin, AB Bakan Yardımcılığı göreviyle Doğu-Batı arasında köprü görevi görmekte olduğunu anlattı.

“DOĞU ANLAŞILMADAN BATI, BATI ANLAŞILMADAN DOĞU ANLAŞILMAZ!”

Doğu ve Batı arasında köprü olarak göreve geldiğini anlatan bakan yardımcısı, Doğu ve Batı’yı anlamak için ikisini de tanımanın gerektiğini anlattı.

Gittiği farklı ülkelerde halkın Türkiye hakkında izlenimlerini gençlere aktaran Ali Şahin, devletimizin ve milletimizin evvelden olduğu gibi bugün de “hami” olarak görüldüğünü söyledi.

SINIRLARIMIZ, ATALARIMIZIN ŞEHADET KANININ DÖKÜLDÜĞÜ HER YERDİR!

Ali Şahin kendimizi 780 bin kilometreye sığdırmamızın doğru olmadığını ifade ederek atalarımızın kanlarının döküldüğü her yerin bizim sınırlarımıza dahil olduğunu söyledi. Ali Şahin konuşmasında dünyanın yeniden şekillendiğini, bu inşa esnasında Türkiye’nin merhamet ve barış anlayışıyla yapıcı bir güç olduğunu anlattı.

YILLARCA BİLİNÇ ALTIMIZA OPERASYON YAPILDI

Ali Şahin konuşmasında sınırları akıllarımıza da çizdiklerini söyledi. Bunun bir fitne operasyonu olduğunu anlattı. Türkiye’nin hiçbir milleti aşağı görmediğini belirten bakan yardımcısı geçmişte Türklerin milletleri asimile etmediğini söyledi. Osmanlı Devleti’nin hüküm sürdüğü yerlerde milletlerin benliklerinden kopartılmadığını ifade ederek barışın ve insan haklarının yıllarca mevcut coğrafyada hüküm sürdüğünü söyledi.

BÖLMEYE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEKLER

Ali Şahin şuur altlarımıza  suni sınırları nifak tohumu olarak çizenlerin yılmadan çalışacaklarını söyledi. Bakan yardımcısı bu sınırları çizenlerin yıllardır çalıştıklarını, şimdi de çalışmaya devam ettiklerini anlattı. Önümüzdeki yüzyıl içerisinde yeni dünyayı inşa ederken bu sınırları şuurumuzdan çıkarmamız gerektiğini ifade eden Şahin kurulacak dünyada Türkiye’nin sömürülmeyeceğini söyledi.

TÜRKLER ZARAFET MEDENİYETİ İNŞA ETMİŞLERDİR 

Yüzyıllardır süregelen savaşın ve kargaşanın ortasında Türkiye’nin merhamet ve zarafet medeniyeti olduğunu söyleyen Ali Şahin Selahaddin Eyyubi ve Kral Richard arasında yaşanan durumu izah etti. İyiliğin herkese nasip olmayacağını söyleyen Şahin Türklerin tarihinde iyilik yapan yegane millet olduğunu söyledi.

 

Konuşmasının sonunda gençlere “Kendinizi tanıyın!” diyerek yol gösterdi. Gençlerin sorularını cevaplayarak konuşmasına son verdi. Konuşmanın ardından Uludağ Üniversitesi Proje Atölyesi ve Genç Birlik Bursa Şubesi AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin’e hediyelerini takdim etti. Hediyelerin ardından Proje Atölyesi, kültür sanat ve edebiyat alanında yeni basılmış olan NASİP Dergisini Ali Şahin’e sundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.