Türk-Alman ekonomik ilişkileri BTB’nin gündeminde…

04.10.2018
A+
A-

Türk Alman Ticaret Sanayi Odası (TATSO) Genel Sekreteri Okan Özoğlu Bursa Ticaret Borsası’nı (BTB) ziyaret etti. BTB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı ile BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın tarafından ağırlanan TATSO Genel Sekreteri Okan Özoğlu ile Türk Alman ekonomik ilişkileri ve işbirliği imkanları değerlendirildi.

Ziyaret sırasında konuşan BTB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, “Türkiye ile Almanya arasında toplumsal ve ekonomik ilişkiler her zaman yakın oldu. 3,5 milyon vatandaşımızın Almanya’daki varlığı en büyük avantajımız. TATSO’nun Almanya’daki bağlantılarını da iyi kullanmalıyız” dedi.

Bursa’nın önemli bir üretim üssü durumunda olduğunu ifade eden Matlı, “Türk Sanayicileri ve ticaret adamları  olarak, faaliyetlerimiz ve dış ticaretimiz itibari ile batıdan kopmamalıyız” şeklinde konuştu.

Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Almanya Odalar Birliği tarafından birlikte kurulduğunu söyleyen TATSO Genel Sekreteri Okan Özoğlu de, “Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası önemli networkleri olan büyük bir ağ durumundadır ve Türkiye’nin Almanya’daki lobi gücü anlamında etkin bir pozisyondadır” dedi.

Almanların, Türkiye ile olan ikili anlaşmaları çerçevesinde ekonomik ilişkileri tüm yoğunluğuyla devam ettirmek istediklerini sözlerine ekleyen Okan Özoğlu, “Cumhurbaşkanımız son Almanya temaslarında Almanya’daki 20 büyük firmanın CEO’su ile görüştü. Önümüzdeki günlerde de Almanya Ekonomi Bakanı da 80 kişilik bir işadamı heyetiyle birlikte ülkemize gelecek. Bunlar, 2019 yılı ile birlikte Türk-Alman ekonomik ilişkilerin daha da gelişeceğine ilişkin olumlu sinyaller vermektedir. Bilhassa Bursa’da Almanya ile ekonomik ilişkiler açısından çok büyük potansiyel bulunmaktadır. Bursa Ticaret Borsası’nın da katkılarıyla Bursa’nın bu potansiyelini ekonomimiz faydasına değerlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyarette ve yapılan görüşmelerde BTB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri ile Almanya ile dış ticareti bulunan firmaların temsilcileri de hazır bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.