Trump açıklama yaptı, yaptırımlar kaldırıldı

24.10.2019
A+
A-

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’nin kuzeyinde yaşanan son gelişmeler hakkında Beyaz Saray’da açıklama yaptı. Ateşkes ilanı sonrası Türkiye’ye yaptırımların kaldırılması emrini verdiğini söyleyen Trump, Suriye’deki petrol bölgelerinde az sayıda Amerikan askerinin kalacağını açıkladı.

Trump’ın açıklamasından öne çıkan kısımlar şöyle:

“Suriye’nin kuzeyindeki harekat sonrasında ateşkes sağlanması üzerine Türkiye’ye karşı alınan yaptırım kararları, bizi mutsuz eden bir şey olmadıkça kaldırılıyor.”

“Türkiye’nin IŞİD’i kontrol etme sözünü yerine getirmesini bekliyorum. Bunu yapmazlarsa yaptırım dayatma hakkımızı saklı tutuyoruz.

“Erdoğan ülkesini çok seviyor. Ülkesi için doğru şeyi yapıyor. Yakın zamanda buluşacağız.” “Petrol bölgelerinde, petrolle ne yapacağımıza karar verene kadar az sayıda Amerikan askeri kalacak.”

“Türkiye’nin harekâtını engellemek, on binlerce Amerikan askerinin konuşlandırılmasını gerektirecekti.” “SDG komutanı Mazlum Kobani’yle konuştum, kaçan bazı IŞİD üyeleri yakalandı.” “Türkiye-Suriye ihtilafına başka ülkeler de yardım etmeli.”

“IŞİD’le mücadelede yer aldıkları için Suriye Demokratik Güçleri’ne teşekkür ediyoruz.” “Obama yönetimi Esad’ı devirebilirdi ama bunu yapmadılar.”

YAPTIRIMLAR KALDIRILDI

Trump’ın açıklamasının ardından ABD Hazine Bakanlığı Türkiye’ye dönük yaptırımları kaldırdığını açıkladı.

 

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.