Seçim sandıklarını korumak için yurtdışından geldiler

Seçim sandıklarını korumak için yurtdışından geldiler
23.06.2018
A+
A-

Partilerüstü Sandık Gönüllü Platformu oluşumuyla seçim sandıklarının korunması için çalışmalar yapan Sandık Gücü, 24 Haziran için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Gönüllülük esasıyla bir araya gelenlerin oluşturduğu Sandık Gücü platformunda görev almak için dünyanın çeşitli ülkelerinden ve yurtiçinden gelenler bir araya geldi. CHP Parti Meclisi Üyesi Teğmen Mehmet Ali Çelebi önderliğinde bir yılı aşkın bir süre önce oluşturulan “Sandık Gücü”, 24 Haziran Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde 1 milyon gönüllü müşahit ile sandıkların başında olacak.

Mehmet Ali Çelebi,‘’Bizler Urfa’dayız. Kamerun’dan, İzlanda’dan, San Francisco’dan, Umman’dan, Londra’dan, Almanya’dan ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen gönüllülerimizle beraber yarın sandıkları koruyacağız’’ dedi.

Sandık Gücü @sandikgucu olarak Sandık Gücü Rehberi hazırladıklarını, tüm detayların bu broşürde yer aldığını ifade eden Çelebi, 24 Haziran günü yapılacak milli görevin özünün bu rehberde yer aldığını belirtti ve ‘’Türkiye çapında da tüm sandıklar için, her sandıkta en az 3 müşahit olmak üzere, 1 milyon müşahit ile görev yapacağız. Seçim günü yaşanacak her türlü senaryoya karşı ön hazırlıklarımızı tamamladık ve acil durum çözümleri ürettik. Küçük sürprizler hazırlıyoruz trafo kedilerine… Türkiye’de son seçim sonuçlarına göre tespit ettiğimiz 30 bin kritik sandık var; bu sandıklarda manipülasyon, hırsızlık, anormallik var. Sandık Gücü olarak en temel amacımız insanlarımızı online eğitim portalı ile eğiterek bu kritik sandıklarda insan bulundurmak ve etkin bir denetim sağlamak. Kısacası demokrasinin gasp edilmesinin önüne geçmek’’ ifadelerini kullandı.

https://www.birgun.net/haber-detay/sandik-gucu-nun-hedefi-1-milyon-musahit-diyen-celebi-secim-gunu-her-turlu-senaryoya-hazirlikliyiz-213351.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.