“Samanlıspor, kendi sahasında işgalci mi?”

14.08.2018
A+
A-

Şehrin göbeğinde yıllardır aynı sahada top koşturanlar, işgalci olabilir mi? Olmuş!

Yıldırım’ın sanayi mahallesi olarak anılan Samanlı’da, Samanlıspor’un kuruluş hikayesi 1976’lı yıllara kadar uzanıyor. Samanlı Mahallesi 13 bin nüfusuyla, Yıldırım’ın sanayi bölgesi ile iç içe mahallelerinden birisi… 450 dönüm olan Samanlı Merası içinde yer alan kulübün sahası geçici olarak antrenmanlar için kullanılırken, 2015 yılında Milli Emlak Müdürlüğü, kulüp yöneticilerine “Ecrimisil Cezası” kesmiş, daha sonra araya giren bürokrat ve mahalle sakinleri tarafından cezai işlem iptal ettirilmiş.

Samanlıspor Kulübü, 2003 yılında Yaşar Ünver ile zamanın muhtarı Murat Erbay’ın yönetimin başına geçmesi ile birlikte çıkışa geçmiş, ancak bölgenin başta sanayicileri olmak üzere gerekli desteği alamayınca tekrar çökmüş! Bir dönem Süper Amatör Küme’ye kadar çıkarak, adından söz ettiren takımın oyuncuları, eski parlak günlerine kavuşmak istiyor. 2003-2013 yılları arasında liglerden maddi olarak destek göremedikleri için çekilmek zorunda kalan Samanlıspor’a kendi oyuncularından olan Mustafa Özdemir’in başkanlığı ile şimdilerde kaderi değişmiş.

YATIRIM ŞART, AMA ONLAR SAĞLIK ALANI YAPTILAR!

40 yıllık kulübün kendine ait binasının fiziki şartları yetersiz. Elektrik ve su tesisatları ile izolasyonu olmayan binanın restorasyona acilen ihtiyacı olduğunu belirten futbola gönül veren mahalleliler, çocukların gece 22.00’den 24.00’e kadar mahallenin çok uzağında olan Şahin Başol tesislerinde hem idman, hem de resmi maçlarını yapıyor.

Kendi mahallelerinde antrenman yapılan sahanın 150 yataklı bir hastane yapılmak istenilmesi nedeniyle kullanılamadığını iddia eden mahalle sakinleri, yıllardır iktidar partisinin büyük desteğini arkasına almasına rağmen üvey evlat muamelesi gösterilen Samanlı Mahallesi’ne ne zaman sahip çıkılacağını merak ettiklerini söylediler.  Kulüplerinin yıllardır kapalı olması nedeniyle, binanın uyuşturucu madde bağımlısı gençlerin işgalinde kaldığını beyan eden mahalle sakinleri, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edabali’nin mahallelerinin sorunlarına duyarlı davranmadığı için çok büyük bir üzüntü içinde olduklarını belirttiler.

İmar sorununu bahane ederek, mahalleye yaptırılmak istenen spor sahaları, çocuk oyun parkları için yeterli alan olmadığını öne süren belediye yönetimine, son zamanlarda maddi imkansızlıklara rağmen kulübün ayakta kalma mücadelesinin kendileri için yeterli olmasına rağmen, belediye idarecilerinin bunu görmemek istemesinden dem vurdular!

Başkanlığını Mustafa Özdemir’in yaptığı kulüpte başkan yardımcılığını Yakup Bayramlar, idari amirliği Sinan Özgenç, genel kaptanlığı İrfan Özcan, saymanlığı Hakan Tutan’ın üstlendiği Samanlıspor Kulübü destek bekliyor.

Başkan Özdemir; “Kulüp olarak gerekli desteği alamadığımız için, her türlü maddi imkansızlıklara rağmen ayakta kalmaya çalışıyoruz. 10 yıl müsabakalarda çeşitli nedenlerden dolayı çıkamadık, 70 lisanslı oyuncumuzla U-13, U-15, U-17 ve A takımımızla yeni sezona hazırız.  Gençlerimizi spora yönelterek madde bağımlılığı, hırsızlık, gasp gibi olumsuzluklardan gençlerimizi uzaklaştırdık. Muhtarımız Murat Erbay ile birlikte Yıldırım Belediyesi ve Büyükşehir’den yer tahsisi ve tesis yapılabilmesi için defalarca başvuru yapmamıza rağmen müspet bir sonuç alamadık! Geçici olarak top koşturduğumuz alanın taşkın alanı olması sebebi ile sosyal donatı ve park alanı olarak ilan edilemeyen alan 1 gecede sağlık ve hastane alanı olarak ilan edildi. Gerekli mercilerden ilgi bekliyoruz. Bu saha ve içinde ihtiyaçlarımızın karşılanacağı bir binanın olacağı tesis bizim için çok önemli. Başkanlarımıza bizi de görün diyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.