“Osmanlı’nın en temel değeri adaletiydi”

08.11.2017
A+
A-

Orhangazi Belediyesi’nin Lise öğrencilerine yönelik konferans programları başladı. Her ay farklı isimlerin farklı konularda gerçekleştirilecek konferansların ilkinde Orhangazi Ünlü tarihçi yazar Ahmet Şimşirgil’i ağırladı.

Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Koç İlköğretim okulunun da Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun ve diğer protokol üyeleri ile birlikte çok sayıda öğrencinin izlediği konferansta Ahmet Şimşirgil Osmanlı’nın Temel Değerleri konulu bir konferans düzenledi.

Tarihte hanedanlık olarak 622 yıl hüküm süren bir başka devlet bulunmadığını belirten Ahmet Şimşirgil bugünün dünyasında güçlü devletler bulunduğunu ama hiç birisinde adalet unsurunun olmadığını ifade etti. Ahmet Şimşirgil, konferans salonunu dolduran öğrencilere Osmanlı İmparatorluğu’nun temel değerlerini anlatırken, öğrencilere öğütler de verdi.

OSMANLI KADAR YANLIŞ ANLATILMAYA ÇALIŞILAN BAŞKA DEVLET YOK

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Ahmet Şimşirgil, Osmanlı kadar hakarete uğrayan, Osmanlı kadar yanlış anlatılan, yanlış anlaşılan bir devleti göstermenin mümkün olmadığını vurgulayarak, “Bizim beyinlerimize şırınga ettiler Osmanlı düşmanlığını, genlerimize kadar işlediler” dedi. Prof Dr. Ahmet Şimşirgil, konferansta, Osmanlı ile ilgili yanlış bilinenleri hatırlatıp, doğrularını anlattı. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, şöyle devam etti: liseli gençlerimiz, onlar bizim geleceğimiz, bizden sonra bu bayrağı onlar devralacak, onlara tarih şuurunu aşılamamız lazım. Bizim beyinlerimize Osmanlı düşmanlığını şırınga ettiler, genlerimize kadar işlediler. Biz böyle yetiştik, şu padişah haindi, bu padişah içki masasından kalkmazdı, şu padişah vatanı sattı, şu padişah kızıl sultandı, şu padişah haremden çıkmazdı. ya madem böyleydi, bu devlet nasıl 622 sene ayakta kaldı? Okullarda, üniversitelerde, televizyonlarda duyduklarımız; bizi tarihimize düşman etti. Neler duymadık ki? Bunların cevabını veremiyorduk, anlatamıyorduk, söyleyemiyorduk. Düşman hale getirilmiştik. Doğru bir anlayışa, doğru anlamaya, hele bunu dünyada ikincisi gösterilemeyen, 622 sene devam etmiş ve dünyada eşi benzeri olmayan bir hanedan devleti olarak, 6 asırdan fazla ikincisini gösteremediğimiz, dünyaya medeniyet, kültür, ahlak her türlü güzellikleri saçmış olan Osmanlılar.

İLME DEĞER VEREN BAŞKA BÜYÜK DEVLET BULAMAZSINIZ

Ahmet Şimşirgil Osmanlı’nın ilime ve bilime büyük önem verdiğini belirterek, başka bir devlet gösteremezsiniz ilime bu kadar önem gösteren dedi. Şimşirgil, Fatih Sultan Mehmet’in, Osman Gazi’nin Orhan Gazi’nin hocalarından örnekler vererek, Osmanlı’daki değerleri göremiyoruz. Bizlere bugüne kadar göstermediler maalesef dedi.

BENİ EN ÇOK HEYECANLANDIRAN KONU 18 YAŞINDA SEÇME  VE SEÇİLME KARARI VERİLMESİ

Türkiye’de son dönemlerde alınan kararlar içinde kendisini en fazla heyecanlandıran konunun 18 yaşındaki gençlere seçme ve seçilme hakkının getirilmesi olduğunu belirterek, 40 yıllık akademik hayatımda bunun kadar heyecanlandığım başka bir konu yok. Tarihini bilmeyenler 18 yaş seçme konusunu anlamsız bir şekilde eleştiriyor. 18 yaş neyi anlatıyor, Oğuz Kağan’ı anlatıyor, Fatih Sultan Mehmet’i anlatıyor. Destanımız çabuk büyü çabuk yürü diyor. Gençlerimiz artık bundan sonra buna göre hayatını dizayn etmeli dedi. 15 Temmuzda Türkiye’nin üzerine çarpı konulduğunu belirterek, bir savaş veriyoruz. Bu savaşı biz kazanacağız. Gençlerimizle birlikte kazanacağız diye konuşan Şimşirgil, Osmanlı ve bizi yıkacak tek şey darbelerdir dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.