Orhan Sarıbal, HDP’li Buldan’ın çağrısına yanıt verdi

Orhan Sarıbal, HDP’li Buldan’ın çağrısına yanıt verdi
27.02.2020
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yaptığı, “CHP çegingenliğinden çıkmalı. Bundan sonra yapılacak ittifaklar açık ve şeffaf olmalı” çağrısına yanıt geldi.

Sarıbal, “31 Mart ve 23 Haziran’da ‘Başka bir Türkiye mümkün’ şiarını hayata geçirdik. Genel Başkanımız paradigmayı değiştirdi ve ülkenin önünü açtı. Umut haline getirdiğimiz yeni düzeni büyütmek zorundayız” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, partisinin Çorum İl Kongresi’nde yaptığı açıklamada Buldan’ın çağrısına yanıt verdi.

31 Mart ve 23 Haziran’da ‘Başka bir Türkiye mümkün’ şiarını hayata geçirdiklerini belirten Sarıbal, ”Genel Başkanımız paradigmayı değiştirdi ve ülkenin önünü açtı. Bizler burada konuşurken, bu salondan dışarı çıkarken yapacağımız tek şey, bu ülkenin tüm demokrasi güçlerine, sol, sosyalist, emekten yana, halktan yana, ülkeden yana, yurtsever herkesle bir araya gelmek zorundayız. AKP’ye oy verenler ya da MHP’ye oy verenler çok mu memnun? Onların çocukları işsiz değil mi, onlar bu topraklarda zorluk çekmiyor mu? Bu paradigmayı yıkacağız. Onlar, bu ceberut düzeni, MHP ve AKP sonsuza dek sürdürmek istiyordu ama bir Anadolu’nun Kemal’i çıktı ve birbirine benzemeyen yapıları bir araya getirdi, yeni bir yapı, yeni bir özlem ve yeni bir umut yarattı. İşte biz 31 Mart ve 23 Haziran’da umut haline getirdiğimiz yeni düzeni büyütmek zorundayız.” dedi.

BULDAN NE DEMİŞTİ?

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, geçtiğimiz günlerde ittifak konusunda CHP’ye seslenerek şu açıklamayı yapmıştı:

“Bir seferliğine İstanbul seçimlerini kazanmak için kabul ettik, bundan sonra yapılacak olan ittifaklar, açık ve şeffaf olmalı ve birlikte görüntü verilmeli. CHP’nin çekingenliğinden çıkması gerek.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.