Okulöncesi miniklerinden geri dönüşüm defilesi

Okulöncesi miniklerinden geri dönüşüm defilesi
30.05.2018
A+
A-

Okul öncesi eğitimde akla gelen eğitim kurumlarından biri olan Soylu Anaokulları Plus, Türkiye’de ilk defa “Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak” temalı defileyi Karşıyaka Evrensel Çocuk Müzesi’nde gerçekleştirdi. Aileleri ile birlikte farklı geri dönüşüm malzemelerinden giysiler yapan minik öğrenciler podyumda anneleriyle birlikte boy gösterdi.

“Türkiye’de ilk defa yapıldı”

Çevreci bir nesil yetiştirmenin önemine değinen Soylu Anaokulları Plus kurucusu Dilek Soylu, “Gerçekleştirdiğimiz bu farkındalık projesi Türkiye’de ilk defa yapıldı. Daha önce okullarda geri dönüşüm projeleri için malzemeler toplandı. Farklı yerlerde geri dönüşüm konulu defileler gerçekleşti. Ancak, çocuklar anneleri ile birlikte geri dönüşüm malzemelerinden yapılan giysilerle defile yapmadı. Amacımız çevresine önem veren, doğa dostu bir nesil yetiştirmek” dedi.

“Erken yaşta eğitim şart”

Geri dönüşüm ve çevre kirliliğinin önlenmesini erken yaşta anlatmanın daha verimli olduğunu anlatan Dilek Soylu, “Biz Soylu Anaokulları Plus olarak, çocuklarımızın dünyayı daha yaşanabilir hale getirmesi için farkındalık projeleri ile onlara bu konuyu daha pratik bir öğrenmesini istiyoruz. Böylece hem geri dönüşüm hem de çevre bilincini algıladıkları gibi bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz etkinlikler sayesinde sosyalleşmelerine de öncü oluyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.