Yeni yıl coşkusu Bursa BDSO Sahnesi’nde

25.12.2018
A+
A-

BBDSO bu hafta yeni yıl coşkusunu sahneye taşıyor; geleneksel yılbaşı konserine özel olarak oluşturulan keyifli programı ünlü besteci ve orkestra şefi Bujor Hoinic yönetiyor. 27 Aralık Perşembe ve 28 Aralık Cuma gerçekleştirilecek konserlerde Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından soprano Nursan Küçükekmekçi ile tenor Ayhan Uştuk da solist olarak Orkestra’ya eşlik ediyor.

Uludağ Premium’un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteklediği klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), geleneksel yılbaşı konseri için 27 Aralık Perşembe ve 28 Aralık Cuma günü Bursalı müzikseverlerle buluşuyor. Her zamanki gibi yeni yıl coşkusunu yansıtacak renkli bir program hazırlayan BBDSO’nun her iki konserini de ünlü besteci ve orkestra şefi Bujor Hoinic yönetiyor. Son dönemin büyük ses getiren projelerinden “Troya Operası”nın da bestecisi olan Hoinic yönetimindeki orkestra; napolitenler, müzikaller, ünlü operalardan aryaların yanı sıra ünlü Türk tangoları, gösterişli orkestra eserleri ve tüm dünyada yılbaşı konserlerinin vazgeçilmezi olan Viyana valslerini seslendiriyor. Konserde ayrıca Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından soprano Nursan Küçükekmekçi ile tenor Ayhan Uştuk da solist olarak yer alıyor.

27 Aralık Perşembe ve 28 Aralık Cuma akşamı saat 20.00’de gerçekleştirilecek konserin biletleri; Sanat Cepte mobil uygulaması, BBDSO resmî web sitesi bursasenfoni.gov.tr ve biletiva.com’un yanı sıra Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu BBDSO Müdürlüğü Gişesi ve konser akşamı AKKM Merinos Gişesi’nden satın alınabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.