Okulların açılış süreciyle ilgili detaylar belli oldu

Okulların açılış süreciyle ilgili detaylar belli oldu
15.08.2020
A+
A-

Pandemi süreci tüm dünyada sürerken eğitim düzeni de salgından etkileniyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu toplantısı sonrası 2020–2021 Eğitim Öğretim Yılının başlamasına ilişkin açıklama yaptı. Okullarda yüz yüze eğitimin ise 21 Eylül’tan sonra başlayacağı Bakan Selçuk tarafından duyuruldu.–

Geçtiğimiz sene corona virüs salgını nedeniyle eğitimde sekteye uğrayan okulların 31 Ağustos’ta açılacağı geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “31 Ağustos tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz. 21 Eylül’de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitimin başlamasına karar verdik” dedi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

MEB’in yayımladığı genelgeye göre, okulların açılış tarihi 31 Ağustos 2020 tarihi olarak belirlendi. Okulların kapanış tarihi ise 18 Haziran 2021.

Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020’de, yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021’de, ikinci dönem ara tatili 12-16 Nisan 2021’de yapılacak.

BİLİM KURULU’NUN KARARI

Selçuk’un açıklamalarından satır başları;

Bilim Kurulu’nun tavsiye kararıdır bu, 21 Eylül’den sonra yüz yüze eğitimin başlaması yönünde. Biz aşamalı ve seyreltilmiş derken, aslında belli sınıf düzeylerinin öncelikli olarak açılmasından ve derslerin, konuların seyreltilmesi yani aynı saat ve süre içerisinde değil de belirli konuların belirli noktalarının özellikle ve öncelikle işlenmesini kastediyoruz. Seyreltilme sonucunda oluşan açık uzaktan eğitimle, EBA’yla giderilecek.

ÖZEL OKULLAR İÇİN DE TARİH VERDİ

Özel okulların durumuyla ilgili de açıklamada bulunan Bakan Selçuk: “Dileyen özel okullar 17 Ağustos itibarıyla uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek.”

HER OKUL GÖZDEN GEÇİRİLİYOR

Zamanı gelince ayrıntılı biçimde açıklayacağız. Maske tedariği bakanlığımız tarafından sağlanacaktır. Okullarımızın uyması gereken hijyen standartları konusunda kılavuzu hazırlamıştık.

Bu standartların uygulaması nasıl denetlenecek? Bunlar için de 2 bin denetmenimiz şu anda sahada ve okullardalar ve her okulu gözden geçiriyorlar.

İLK HAFTA ÖZEL UYUM PROGRAMI OLACAK

Öğretmen ve velilerimiz için hazırlanan kılavuzlar devam ettirilecek. Okulun ilk haftasında da özel bir uyum programı ortaya koyacağız. Öğretmenlerle ilgili bir çalışma olacak ama öğrenciler için açıklamalarımız devam edecek.

Salgın şartları nedeniyle personel sayısında artışa gitmiş bulunuyoruz. Bütün ihtiyaç kalemleri de tek tek çıkarılmış, hangi il ve ilçe hangi okul içerisinde hangi ihtiyaç oluşmuştur bu takip ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.