Nilüferli kadınlar, İYİ Parti Bursalı kadınlarla ‘kadına şiddet’i konuştu

Nilüferli kadınlar, İYİ Parti Bursalı kadınlarla ‘kadına şiddet’i konuştu
30.07.2020
A+
A-

Ülkemizde son günlerde yoğun şekilde kamuoyunu meşgul eden kadına cinayetleri ve kadına yönelik şiddete karşı kadınlar tek yürek oldu. Kadın örgütlerinin çeşitli organizasyon ve etkinliklerle kamuoyu oluşturmaya çalıştığı kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri, Nilüferli kadınlarla İYİ Parti Bursa teşkilatının kadınları arasında işbirliği getirdi.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nergiz Döner, GÜÇKAT Dezavantajlı Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülay Çelenk ve yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti Bursa İl Başkanlığına ziyaret ederek partili kadınlarla fikir alışverişinde bulundular.

İYİ Parti İl Başkan yardımcıları; İl kadın Politikaları Başkanı Birgül Yıldız Günay, Basın ve İletişim Başkanı Yurdanur Oktay ve Nuran Piliçer tarafından karşılanan Nilüferli kadınlar, kamuoyunda yer alan kadına  yönelik konular ve işbirliği çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Birgül Yıldız Günay yaptığı açıklamada, ”Nilüferli kadınlarımızın ziyaretinden büyük mutluluk duyduk. Ziyarette ana gündemimiz İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı kanunun etkin uygulanması ve savunulması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için bundan önce olduğu gibi hep birlikte mücadeleye devam edecekleri konusunda görüş alışverişi oldu. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda biz de parti olarak bazı çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Misafirlerimizle partimizin öncülük yaptığı Güneşin Kadınları Kooperatifi hakkında bilgilendirdik. Kooperatifimiz ev hanımlarını ekonomiye kazandıracak. Bununla ilgili detayları önümüzdeki günlerde paylaşacağız” dedi.

Ailenin temelinin anne ve kadın olduğunu ifade eden Basın ve İletişim Başkanı Yurdanur Oktay ise, ”Ailede temelin güçlü olması için kadının ekonomik özgürlüğünün sağlanması için bir işkolunda çalışarak evine ekmek götürmesi lazım. Güneşin Kadınları Kooperatifi ile de bunu en  azından bir nebze de olsa başaracağımıza inanıyoruz.” dedi.

Nilüferli kadınlar ise ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, ”İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kadınlarla ilgili proje ve düşüncelerini takdirle karşılıyoruz. Uygulamaya konulan Güneşin Kadınları Projesi, kadınlarımızın bilinçlenmesine ve ekonomik özgürlüğünü kazanmasına ışık tutacak bir proje. Bundan sonra da işbirliklerimiz devam edecek” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.