Mühendis adaylarına Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nde staj imkanı

06.10.2018
A+
A-

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) arasında imzalanan “Sektörel Eğitim Programı” (SEP) protokolü kapsamında, orman mühendisliği bölümü öğrencileri, müdürlük bünyesinde staj görecek.

Protokolle öğrenciler, danışman orman mühendislerinin gözetiminde çalışmalara katılarak, sektörü tanıyacak ve tecrübe edinecek.

Öğrenciler, Orman İşletme Şefleri ile izin-irtifak, kadastro, toprak hazırlığı, fidan yetiştirme ve seçimi, ağaçlandırma, tensil hazırlığı, genç meşcere bakım uygulamaları, silvikültür, istikbal ağacı işaretleme, damga, üretim, standardizasyona uygun boylama gibi ormancılık çalışmalarına bizzat katılarak mesleki uygulamaları sahada öğrenecek.

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, protokol töreninde yaptığı konuşmada, BTÜ ile orman mühendisliği öğrencilerinin müdürlük bünyesinde staj yapmalarını konu alan bir protokol imzaladıklarını söyledi.

Bundan sonra 4. sınıf öğrencileriyle Orman Bölge Müdürlüğü’nde tüm ormancılık uygulamalarını görebilecekleri çalışmalar yapılacağını belirten Akın, “Onların mesleğe hazır bir şekilde başlamalarına ve uygulamaları görmelerine katkı sağlayacağız. Projeden son derece memnunuz.” diye konuştu.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ise, uygulamalı eğitimin şart olduğunu vurguladı.

Rektör Kandemir, “Üniversitede 4. sınıfa geçen öğrenciler, birinci dönemlerinde 4 ay kamu ve özel sektör kuruluşlarında staj yapacak. Hem çalıştıkları yerde bir danışmanları hem de üniversitede hocaları olacak. Bu şekilde kurumlarla üniversite arasında daha sağlıklı ilişkiler kurulacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.