Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yüz yüze eğitim açıklaması
08.09.2020
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yazılı açıklamasında ’21 Eylül’de sadece okul öncesi ve 1. sınıflar başlayacak.” ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk, yüz yüze eğitime ilişkin de “Dünyadaki örnekleri yakından izliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Uzaktan eğitim başladı ancak yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak merak konusu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yazılı bir açıklama yaptı.

Yüz yüze eğitim öğretim okul öncesi ve birinci sınıflarla başlayacak.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “21 Eylül’de yüz yüze eğitim öğretime sadece okul öncesi öğrencilerimiz ve birinci sınıf öğrencilerimizle başlayacağız.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “İlkokul 1.sınıf öğrencilerimiz uyum haftasında 1 gün, daha sonraki haftalarda ise 2 gün okullarımızda olacak.” dedi.

“Velilerimiz mazeret beyan ederse öğrenci uzaktan eğitime devam edecek”

Milli Eğitim Bakını Selçuk, velilerin mazeret beyan etmesi durumunda öğrencilerin uzaktan eğitime devam edebileceklerini şöyle ifade etti:

“Velilerimiz öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan ederse öğrenci uzaktan eğitime devam edecek, devamsız sayılmayacak.” dedi.

“Diğer kademelerde ve sınıflarda eğitim-öğretime başlama konusu yeniden değerlendirilecek”

Bakan Selçuk, “21 Eylül’den itibaren geçecek 3 haftanın sonunda diğer kademelerde ve sınıflarda eğitim-öğretime başlama konusu yeniden değerlendirilecek.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Sınıf mevcudunda sağlanan azalma, okul servislerine de aynı oranda yansıyacaktır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.