MHP’li Önal’dan zabıtaya ‘özlük hakları’ uyarısı

MHP’li Önal’dan zabıtaya ‘özlük hakları’ uyarısı
18.07.2018
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk kabinesi, bir dizi kararlar alarak göreve başladı. Bedelli askerlik de olmak üzere “24 Kanun Teklifi” TBMM’de Temmuz ayında son çıkacak olan Torba Yasa ile yasallaşarak yürürlüğe girecek.

Yerelde ise siyasiler tüm hızıyla Mart 2019 belediye seçimlerine hazırlanıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayında yapılacak olan oturumdan sonra 1 ay yaz tatiline girecek. Mecliste gurubu bulunan AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti, temmuz oturumunda kentsel dönüşümden ulaşıma, imar barışından altyapıya kadar 200’ün üzerinde önemli kararlar alacak.

MHP Gürsu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ayhan Önal da, Temmuz ayında TBMM’den geçecek olan torba yasaya, MHP Gurubu olarak yıllardır dile getirdikleri ama bir türlü sonuç alamadıkları “Zabıtaların Özlük Hakları” konusunda kalıcı bir adım atılarak yasa maddesine ayrı kanun teklifi getirilmesini istedi.

ZABITANIN HAKLARI GÖZETİLMELİDİR!

Önal; “Belediyelerimizin temel taşlarından biri olan zabıtalarımız, aynı zamanda belediyelerin gözü, kulağıdır. Yıllardır kendileri de yerel kolluk kuvveti olmalarına rağmen sorunlarını defalarca gündeme getirdiğimiz halde iktidarın ilgisini bu noktaya çekemedik. Polis, asker gibi çalışmalarına rağmen yıpranma payı olamayan zabıtalarımız bu haklarından mahrumdurlar. Oysa ki; son çıkacak olan Torba Yasa ile MHP’nin vermiş olduğu Kanun teklifi ile Türkiye’de sağlıkçılar gibi yıpranma payından yararlanmak onların da en tabi hakkıdır. Zabıta ilçelerde bir bütün olarak görev yapmaktadır. Trafik zabıtaları gibi dallarında örneğin İmar, Ruhsat gibi bağımsız bölümlere ayrılmalıdırlar. Üniversitelerde zabıtalar için bölümler açılmalı ve buradan mezun olan zabıtalar göreve alınmalıdır. Çağımız eğitim çağıdır. Eğitim, bilgi eksiklikleri, insani diyaloglarının gelişmeleri için konusunda uzman olan isimlerden sürekli seminer desteği alınmalıdır. Zabıtaların Büyükşehir bünyesinde ayrı bir başkanlığa top yekun bağlanarak, bazı istenmeyen durumların önüne geçilmesi içinde gerekli görüyoruz. 3 bin 600 gösterge hakkından da faydalanmaları, il sınırları dışında da zabıtalara tanınan haklardan faydalanmaları konusunda da titiz bir çalışma yapılmalıdır. Son çıkacak olan Torba Yasaya zabıtaların özlük hakları için maddeler konulması için henüz geç değil. İstenirse bir madde ile yılların dışlanmışlığı kaldırılabilir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.