Atmaca: Millî Görüş belediyeciliğini halkımıza tekrar yaşatacağız!

Atmaca: Millî Görüş belediyeciliğini halkımıza tekrar yaşatacağız!
08.08.2019
A+
A-

Milli Görüş’ün temsilcisi Saadet Partisi, Bursa’da sokaklara iniyor. 31 Mart Yerel Yönetimler Seçimlerinde Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy alarak moral kazanan Saadet Partililer, mahalle toplantılarına ağırlık verecekler.

Saadet partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca; “50 yıllık siyasi geçmişi olan Milli Görüş; Devlet yönetiminde olduğu gibi, yerel yönetimlerde de büyük hizmetlere öncülük yapmış, yerel yönetimlerde hizmet çıtasını yükseltmiştir.’’ dedi.

İl başkanı Atmaca, şöyle konuştu:

”Özellikle 1989 yılında Konya, Sivas, K.Maraş, Şanlı, Urfa, Van belediyelerini kazanarak, bu belediyelerde yapmış olduğu hizmetlerle 1994 yılında (İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Kayseri, Erzurum) 6 büyükşehir ve 22 il belediye başkanlığı kazanarak Türkiye nüfusunun üçte ikisinin yaşadığı kentlerde hizmet imkanı bulmuştur. Yerel Yönetimlerde adeta bir hizmet devrimi yapmış ve 1995 yılında Türkiye’nin 1. partisi olmuştur. Belediyelerde yapılan hizmetlerle Milli Görüş belediyeciliği adeta bir marka haline gelmiştir. Bundan sonrada Bursamızda Milli Görüş belediyeciliğini ilk yerel seçimlerde kazanacağımız belediyelerde yaşatmak istiyoruz.”

ADALET BİZİMLE GELDİ!

Milli Görüş belediyeciliğinin başlıca hizmet devrimlerini sıralayan İl başkanı Atmaca, “Halka Hizmet, Hakk’a Hizmettir” anlayışını ile mesai saatleri mefhumunu ortadan kaldırarak, belediye başkanları 24 saat halkın hizmetinde olmuş gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

İl Başkanı Mehmet Atmaca, ‘’SE-DE Projesi (seçtiklerinizi denetleyin projesi) ile seçilen Belediye Başkanları, birim amirlerini de alarak her ay bir büyük mahallede halkın karşısına çıkıp hesap vermişlerdir’’ ifadelerini kullanarak, ‘’Halk meclisleri ile il veya ilçe halkının yönetime katılımı sağlanmıştır. Ben yaptım oldu anlayışı kalkmıştır. Halk meclisleri ile halkın sürekli görüşünü alarak, Belediyenin mevcut imkanlarını onlarla paylaşarak en verimli kullanılmasını sağlamıştır. Gençler Meclisi, Çocuk Meclisleri gibi yönetime katılımı artıracak projelerle toplumun geniş kesimlerinin yönetime katılımını sağlamıştır. Beyaz Masa uygulaması ile Belediyede Bürokrasiyi ortadan kaldırmış ve vatandaşımızın Belediyede olan bütün işleri tek bir elden takip edilerek sonuçlanması sağlanmıştır. Asfalt yerine, Kilit-Parke-Taş uygulaması ilk defa Milli Görüş Belediyeleri tarafından başlatılmıştır. Toprağın altında ki canlılar nefes almıştır. Kanalizasyon ve su hatları arızalarında kolay müdahale imkanı bulunmuştur.” dedi.

ADİL PAYLAŞIM, ADİL HİZMET!

Saadet partisi İl Başkanı Atmaca; “Yolsuzluk ve israf ortadan kalkmıştır. “Rüşveti alan da veren de mel’undur” Hadis-i Şerif’i belediyelerin girişine asılmış ve rüşvet önlenmiştir. (1996-1997 hariç) İktidarda olmamasına rağmen, Belediyelerde tek bir yolsuzluk olayına rastlanılmamıştır. Halk günleri ile Belediye Başkanları; haftada bir gün kapılarını halkımıza açmış, hiçbir aracı olmadan dileyen, Belediye Başkanı’na ulaşabilmiştir.’’ Şeklinde konuşarak,  bayramlarda ücretsiz ulaşımı ilk olarak milli görüş belediyelerinin başlattığını ve belediye bütçelerinde denk bütçe yapıldığını söyledi.

İl Başkanı Atmaca şunları söyledi:

‘’Halkın imkanları, parası bankalara aktarılmamıştır. Faizle yeni borç alınmamıştır. İşe alımlarda liyakat esas alınmıştır. İşe alımlarda partizanlık, akraba eş-dost ayrımı yapılmamıştır. “İŞİ EHLİNE VERİN” prensibine uygun hareket edilmiştir. Milli Görüş olarak 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde seçmenlerimize dürüst başkan-dürüst yönetim anlayışı ile yeni bir yönetim anlayışı teklif ettik. Şehrin bütün potansiyelini harekete geçiren, yıkmadan yapan, adil bölüşümden yana olan, kardeşliği temel ilke edinen, ötekileştirmeyen, farklı fikirlere açık olan bir yönetim anlayışı teklif ettik. Rant ekonomisinin yerine yerel kalkınma dinamiklerini harekete geçirecek bir anlayış teklifi getirdik. Şeffaf ve hesap verilebilir bir belediye anlayışı için birlikte yönetmeyi teklif ettik. Çocuğu, genci, yaşlısı, kadını, erkeği ve en önemlisi aile kurumu ile mahalle kültürünün yeniden hayatın merkezinde olduğu bir belediyecilik teklif ettik. Şehri bütüncül bir yaklaşımla ele alan yeni bir hizmet belediyeciliği teklif ettik. Ama belediyeleri kazanamadık. İlçelerimizde marka diyebileceğimiz, vatandaşlarımızın ismi üzerinde mutabık kaldığı tertemiz isimler ile bu mücadeye girmiştik.”

İLKELERİMİZ; “HAK’A HALKA HİZMET!”

Hizmet anlayışlarının halkın sorunlarını çözmeye odaklı olduğunu dile getiren Atmaca; “Yerel seçimlerde vatandaşlarımız Milli Görüş belediyeciliğini tercih etse idi, dürüst belediyecilik anlayışımız ve temel ilkelerimiz şunlardı. Planlı ve Programlı çalışmak “Şehirleri hangi hizmeti yaparsak reklamımız olur “ diye yönetmeyeceğiz. Sunacağımız hizmetlerin vaktinde, eksiksiz, ihtiyaçların önem derecesine göre sistematik bir şekilde yerine getirilmesini sağlayacağız. İşi Ehline vermek; Ehil ellerle yapılan iş kaliteli, hızlı ve düşük maliyetle yapılacak.”Akrabalık bağım olmadığı için işe alınmadım” diye bir cümle artık tarihe karışacak. İşin gerektirdiği niteliğin dışında hiçbir ayrım gözetmeyeceğiz. Yolsuzluk ve İsrafa geçit verilmeyecek. Kaynaklar, vatandaşımızın huzurunu ve refahını arttırmaya yönelik kullanılacak. İhaleler, kayırmacılık yapılarak yandaşlara dağıtılmayacak. Gösteriş, lüks ve şatafat için yapılan harcamaların tamamını  vatandaşımızın doğrudan hizmetine sunacağız.’’ diye konuştu.

‘’Bize Emanet edilen mali imkanlara ve belediye mülküne, “Yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkacağız”  ifadelerini kullanan Başkan Mehmet Atmaca, ‘’Bütün kamu hizmetleri her bir vatandaştan doğrudan ya da dolaylı olarak alınan vergiler, harçlar ve diğer gelirler ile yapılır.Herhangi bir devlet dairesinde kullanılan bir kağıtta dahi hepimizin hakkı ve emeği olduğu anlayışıyla milletin alın terine sahip çıkacağız. Hizmette ve atamalarda partizanlık ve ayrımcılık yapmayacağız. Kapımız, her zaman ve herkese açık olacak. Kapalı kapılar ardında vatandaştan uzak ama sözde vatandaş için çalışan anlayışı kaldıracağız.Kapılarımız tüm halkımız için sonuna kadar açık olacak.Vatandaşımızın her derdi bizim derdimiz olacak. Her hizmette halkımızın Kültür Değerlerini gözönüne alarak:

“Yerel ve Kültürel değerleri koruyup zenginleştireceğiz.” Hizmetlerimizde, her işi “hızlı, doğru ve estetik biçimde yapacağız.”Hesap verebilir ve şeffaf olacağız. Herkesin derdi ile dertlenecek, Halkımızla bütünleşeceğiz.

İmar uygulamalarında hiçkimseye “Haksız Rant” sağlamayacağız. Merhametli ve Adil olacağız. Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamıza şeref sözü verdik. Gerek Belediyelerde gerekse Hükümette bu ilkeleri daima yaşatacağız. Önümüzdeki süreçte vatandaşlarımızın bizi tekrar tercih ederek seçeceklerine inanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.