Medicabil çalışanlarına ‘stres yönetimi’ eğitimi…

Medicabil çalışanlarına ‘stres yönetimi’ eğitimi…
25.04.2019
A+
A-

Özel Medicabil Hastanesi çalışanlarına yönelik gerçekleştirdiği kurum içi bilgilendirme toplantılarına Klinik Psikolog Ruhullah Güney Faal’in, ‘Stres Yönetimi’ konulu sunumuyla devam etti.

Özel Medicabil Hastanesi’nde çalışanlara yönelik, farklı konularda gerçekleştirilen kurum içi bilgilendirme toplantılarının son konusu stres yönetimi oldu. Özel Medicabil Hastanesi Klinik Psk. Ruhullah Güney Faal stresin, bireyin kendini tehlikede, huzursuz veya baskı altında hissettiğinde verdiği fiziksel, zihinsel, duygusal ve davranışsal tepkiler bütünü olduğunu söyledi.

“Modern insanın birçok stres kaynağı var”

Stresin bir canlılık emaresi olduğunu ifade eden Faal, “Stres vücudumuzun alarm sistemidir. Beynimiz tehlikeyi gördüğünde, böbrek üstü bezlerini uyarıyor ve buradan salgılanan hormanlar bireyin, o anki tehlikelerden korunmasını sağlıyor. Bu açıdan bakıldığında stres kısa vadede işimize yarayan bir durum. Fakat günümüzdeki modern insanın birçok stres kaynağı var ve bu durum da başta kanser olmak üzere birçok hastalığı tetikleyebiliyor” dedi.

“Basit yöntemlerle stresten uzak durabilirsiniz”

Stresin yönetilemediğinde büyük problemleri de beraberinde getirdiğine değinen Faal, “Stres kendini fizyolojik, psikolojik ve davranışsal emarelerle gösteriyor. Yorgunluk, kas ağrıları, endişelenme, konsantrasyon güçlüğü, uyku bozukluğu ve bir maddeye düşkünlük bu belirtiler arasında gösterilebilir. Fakat, bu durumdan korunmak için, basit metotlarla kendimizi rahatlatabilir ve stresi yönetebiliriz. Nefes egzersizleri, gülmek ve ağlamak gibi doğal tepkiler, iş ve sosyal hayatın ayrımı, düzgün beslenme gibi basit yöntemler sizlerin stresten uzak durmanızı sağlar. Kendinizi eleştirmeyi, yargılamayı, suçlamayı bırakmalı, hata yapmaktan korkmamalısınız. Başarısızlıktan korkarsanız kendi potansiyelinizden uzaklaşırsınız” diye konuştu.

Klinik Psk. Ruhullah Güney Faal, sunumun sonunda Özel Medicabil Hastanesi çalışanlarının sorularını da yanıtladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.