Mansur Yavaş’a ‘suçu yetkili makamlara bildirmemek’ iddiasıyla soruşturma…

19.03.2019
A+
A-

Millet İttifakı’nın Ankara Adayı Mansur Yavaş hakkında, “Suçu yetkili makamlara bildirmemek” iddiasıyla soruşturma açıldığı bildirildi.

AKP’nin korumasındaki Necmettin Kesgin’in bilgisayarından çıkan çocuk istismarı görüntüleri için dava açılmış olmasına rağmen Yavaş, ikinci bir dava açmamakla suçlandı!

AKP’nin yayın organı A Haber, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkında, “müstehcen görüntü bulundurmak” ve “suçu yetkiliye bildirmemek” suçlamasıyla soruşturma açıldığını duyurdu.

Mansur Yavaş’ın davacı olduğu Necmettin Kesgin isimli vatandaşın bilgisayarında mahkeme tarafından yaptırılan incelemede çok sayıda çocuk istismarı bulunan video ve fotoğraflar bulundu. Mansur Yavaş’ın davacı olduğu konuyla ilgili olmadığı için bilirkişi bilgisayardaki içeriği raporuna yazıp dava dosyasına koydu ancak Mansur Yavaş konuyla ilgili ayrıca bir suç duyurusu yapmadı çünkü mahkeme, çocuk istismarı suçlamasıyla Necmettin Kesgin hakkında zaten dava açılmasına karar verdi.

Ankara’da bugün yapılacak duruşmada Necmettin Kesgin, çocuk istismarı suçuyla hakim karşısına çıkacak. Kumpasçılar, bu duruşmaya saatler kala, “Mansur Yavaş da neden ayrıca dava açmadı” iddiasıyla Yavaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

AKP yandaşları, korumaları altındaki Necmettin Kesgin aleyhine çocuk istismarı için açılmış dava olmasına, bugün de duruşma yapılacak olmasına rağmen Mansur Yavaş’ı, “suçluyu bildirmedi” diye dava ederek kumpasa yeni bir boyut kazandırdılar.

(Kaynak: ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.