LDP: ‘Eyy manavı bile olmayan Oxford!’

LDP: ‘Eyy manavı bile olmayan Oxford!’
27.04.2019
A+
A-

31 Mart seçimleri öncesi tarım ürünlerinde yaşanan fiyat artışını kontrol altına alabilmek adına gündeme gelen ‘Tanzim Satış’ yöntemine Dokuz Eylül Üniversitesi de eklenmişti.

egekulis.com’un haberine göre Rektör Nükhet Hotar’ın talimatıyla üniversite içine açılan Dokuz Eylül Manavıyla ilgili tartışmalarsa henüz bitmiş değil. Liberal Demokrat Partisi yayınladığı basın açıklamasıyla Rektör Hotar’a Dokuz Eylül Manavıyla ilgili yönelttiği soruları duyurdu.

İşte LDP’nin açıklaması…

Liberal Demokrat Parti olarak; üniversitelerimizin asli görevinin bilim ve teknoloji üretmek ve ülkemizin geleceği olan gençleri yetiştirmek olduğunu düşünüyoruz. Manavlık gibi ticari faaliyetlerin ise tüccarlarca yürütülmesi gerektiği kanaatindeyiz.

Bu sebeplerden dolayı; Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atanan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar’a yeni atıldığı manavlık sektörüne hakim olup olmadığını öğrenmek için, 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu’na dayanarak şu soruları yönelttik.

Tanzim satış tezgahında bugün soğan ve patatesin kilosu kaç para?

Fiyatlar günlük mü, haftalık mı belirlenmekte?

Fiyatları kim neye göre belirlemekte?

Alışverişte kilo sınırlaması uyguluyor musunuz?

Satışa sunulan ürünlerde seçmece serbest mi? Kesmece yapıyor musunuz?

Bunlara ilave olarak:

Satın alamadığınız tıbbi cihazlar yerine, doktorlarınız ameliyatlara ucuz sebze meyve ile mi girecekler?

Üniversiteden mezun olup işsiz kalacak öğrencilerinizin yan meslek dalları edinmesini mi amaçladınız?

Tüm bu soruların cevabını kamuoyu gibi biz de merakla bekleyecek ve gelen cevabı da kamuoyuyla paylaşacağız. Konu hakkındaki son sözlerimiz ise bizi kıskanan tüm dış mihraklara yönelik.

Eyyy sadece bilim insanı çıkarmayı marifet sayan, bir manavı bile olmayan Oxford! Üniversiteciliği sizden öğrenecek değiliz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.