Kral harbiden çıplak…

Kral harbiden çıplak…
29.07.2019
A+
A-

Bir varmış, bir yokmuş…

Masal bu ya…

Kral çıplak, imparator donsuz, prensesler üstsüz, prensler yalınayak başıkabak, kraliçe anadan üryanmış.

Davul tozu, minare gölgesi vs. dünya ile…

  • Lehman Brothers ve Mortgage krizi ile başlayan süreçte Amerika’da başlayan ekonomik kriz ve dünya ekonomisinin temellerine dinamit koydukları 2008 yılı. İngiliz TİNG TANG şirketlerinde Kraliçe’nin emri ile hazırlatılmış ve sahneye konmuştur. Yalan!

Dünyanın her yerinde geçen, parasını sorgusuz, sualsiz ve karşılıksız basan bir ülkede ekonomik kriz olmaz olamaz.

Yani kısaca, ilkokul öğrencisine anlatır gibi anlatayım.

Dünyada herhangi bir ülke para basmak istediği zaman kasasına, basacağı para miktarı kadar altın koymak zorunda ama Amerika bu denklemin dışında.

  • Julian Assange ve Wikileaks belgeleri, Assange Avusturalya doğumlu, yani İngiltere’nin uzak eyaleti. Assange Kraliçe’nin sadık hizmetkârı. 2006 yılında ortaya çıktı, çıkartıldı. İngiltere hariç neredeyse tüm dünya ülkelerinin özellikle devlet adamları ve büyük firmalarla ilgili ne kadar kirli çamaşır varsa ortaya döktü/döktürüldü. Sonra kaçak, sığınmacı, falan filan orda burada zaman geçiriyor. Yalan!

İngiltere her zaman olduğu gibi senaryosunu kendi hazırladığı yeni bir dünya düzeni yaratma projesini hayata geçirmeden önce ülke yönetimi ve kritik noktadaki güçlerini dizayn ettirmişti. Karanlık spekülatör George Soros’dan farkı, Soros icracı final sahneleri için organizasyon yapar, Assange ise bu senaryoların hazırlanması için zemin hazırlar.

Örnek: Mısır’da gerçekleşmesi planlanan Arap Baharı eylemleri için yıllar öncesinden Hüsnü Mübarek’in 30 yıl yönettiği Mısır’ı Mursi’ye bırakmasını sağlamak Assange ve bu görev için yetiştirilmiş adamların işiyken, Sisi’nin ülkenin başına geçmesi için halkı kutuplaştırıp, ikiye bölüp, örgütleyip iç savaş çıkarmak Soros’un işidir.

  • Daha öncesi için yazıyorum: ICO’ler (İslami Cihat Örgütü), El- Kaideler, İŞİD’ler, İhvanlar, Müslüman Kardeşler, İslam için kurulduğunu iddia ederek eylem gerçekleştiren tüm bu örgütler neredeyse hiçbir Yahudi ya da Hristiyan ülkesine eylem koymamışken tüm eylemlerini Müslüman ülkeler ve o ülkelerde yaşayan Müslümanlara koymuş ve gerçekleştirmiştir. Yalan!

Belli bir merkezden senaryosu yazılıp, sistemli bir şekilde lider kadroları eğitilerek sahaya gönderilen ve örgütlenmesi için sınırsız para ve kaynak sağlanarak, insan kaynağı ve silahlı güce kavuşturulup bulundukları bölgelerde karışıklık ve kaos yaratan güçlerdir.

  • Trump, ABD Başkanı! Yalan!

Seçimlerde ayan beyan Rusya tarafından desteklendiği ve manipülasyon yapıldığı CIA ve Kongre temsilcileri tarafından ifşa edilmesine rağmen Trump hala nasıl oluyor da ABD Başkanlık koltuğunda oturabiliyor? Buradan çıkarılacak sonuç şudur değerli okurlar; bu iş CIA ve Kongreyi dahi aşıyorsa İngiltere 3. Dünya Savaşı’na karar vermiştir demektir.

  • Almanya’nın Amerika kasalarında bulunan 1500 ton külçe altını? Yalan!

Tarih boyunca ne Almanya’nın bu kadar altını oldu, ne de Amerika’da Almanya’nın bu kadar altını var. Bu tonajda altın rezervleri dünyada sadece ama sadece Çin, İngiltere, İran, İsveç, Hindistan ve Mısır’da vardır. Bir de Türkiye’de. Evet, yanlış okumadınız Türkiye yani ükemizde. (Bu konuyu aşağıda ülkemiz ile ilgili bölümde yazacağım.) Yani Amerika’da bile yok! İngiltere, İsveç ve Hindistan’daki altın rezervlerinin de doğal sahibi aynı zamanda. Bir de son 10 yıldır sistematik şekilde değişik vesileler ile dünyanın çeşitli ülkelerinden toplattırdığı 2000 tonun üzerinde altın rezervi de var. Bu da, 3. Dünya Savaşı için İngiltere’nin hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğunun göstergesidir.

  • Amerika’nın tam bağımsız ve dünya üzerindeki tek egemen güç olduğu! Yalan!

Kurulduğu andan bu yana yani İspanyollar keşfedip kurulu düzene getirip kurumsal kimliğe kavuşturmaya çok yaklaştıkları zamanlarda İngilizler resmen kurulu düzene çökmüş ve tek hâkimi olmuşlardır. Yıllardır süren geyiktir ya ‘Amerika’nın resmi dili İspanyolcadır’ falan diye…

Amerika’nın resmi dili yoktur. İspanyollara teselli olsun diye İngilizlerin türettiği bir şehir efsanesidir.  Peki neden? İngiltere bir ada ülkesi ve toprakları sınırlı, ürettiği, çaldığı, teknolojiyi dünyaya satmak ve tüm dünyayı kendisine köle yapmak için kendi topraklarını kirletemezdi, ağır sanayi ve büyük fabrikaları kurmak için Amerika çok idealdi ve açlıktan kırılan dünyanın geri kalan tüm ülkelerinde yaşayan, köle olarak gördükleri insanlar için yepyeni bir kıta, yepyeni bir umut yaratmak için idealdi.

Dünyanın o tarafında bu acayip gelişmeler olurken beri tarafta yani bizim bu taraflarda neler oldu 1920’lerden bu yana?

  • Adolf Hitler tam bir Alman milliyetçisi ve Yahudi düşmanıydı!!! Yalan!

Adolf Hitler bir Türk’tü ve Ankara doğumlu Polatlı eşrafından Memmet Emminin torunuydu desem kaç kişi inanır? İster inanın ister inanmayın ben lafı ortaya koydum. Nasıl kısaltabilirim bilmiyorum ama bi yerden başlamak gerek. Osmanlı İmparatorluğu’nda bugünkü algılayacağımız şekli ile Türkçü&Turancı görüşe sahip 4 adet padişah olmuştur. Bir tanesi Abdülhamit Han iken, diğerlerini yazmayacağım sizler araştırınız efendim. Şöyle toparlayabilirim; şu anki konjonktürde bir takım çevreler tarafından Abdülhamit Han idol olarak seçilmiştir, lakin bunların düşündüğü felsefe ile 2. Abdülhamit’in felsefesi taban tabana zıttır diyerek buraya da nokta koyalım.

İngiltere ile savaşan, Fransa ile boğuşan tüm Avrupa ve Hristiyan dünyasına karşı bayrak açmış ve Yahudilere azap olmuş bu adama bizdeki tabir ile 7 düvel saldırmışken, Amerika dâhil, Rusya neden sahneye girmiş ve noktayı koymuştur bu mücadeleye?

  • Çin, İran, Rusya neler yapıyor neler oluyor kimse bilmiyor! Yalan!

Batıda acayip senaryolar yazılıp, çizilirken doğu ile ilgili projeler hayata geçirilirken bu tarafta hiçbir şeylerin olmadığını söylemek kelimenin tam anlamıyla ahmaklık olacaktır. Bitcoin projesinin 2001’de hayata getirilmesi ile birlikte bu tarafta muazzam bir plan devreye sokuldu. Ülkemizde 1 bilemedin 2 araştırmacı ara ara TV’lerde çıkıp anlatmaya çalışıyor ama çok dinleyen yok gibi şimdi. Çeşitli söyleşi ve toplantılarda dile getirdiğim bir konudur Gümüş. Yakın gelecekte dünya ortak para birimi olacaktır. Bu 3 ülke 10 yıldır elektrik süpürgesi gibi dünyadaki bütün gümüş rezervini çekiyorlar. Bu arada Amerika’da altın yok, lakin dünya gümüş rezervinin %30’u Amerika’da.

  • Filistin, ülke olarak bizim din kardeşimizdir. Yalan!

Halkının bir kısmı belki! Doğu Akdeniz Gaz Forumu (DAGF), 2’nci Bakanlık Toplantısı İsrail’in de aralarında bulunduğu 7 ülkenin katılımıyla Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlendi. Mısır Petrol ve Madencilik Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, DAGF’ın 2’nci Bakanlık Toplantısı İsrail, İtalya, Yunanistan, Mısır, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Filistin yönetiminin enerji bakanlarının yanı sıra Ürdün Enerji Bakanı temsilcisinin katılımıyla Kahire’de gerçekleşti. Açıklamada, toplantıya ABD Enerji Bakanı Rick Perry, AB Komisyonu Enerji Genel Müdürü Dominique Ristori ile Fransa ve Dünya Bankasından temsilcilerin de katıldığı açıklandı.

Kamplar kurulmuş, haritalar çizilmiş, senaryo hazır, senarist, artist, figüranlar seçilmiş… Ne duruyorsun, helva yapsana…

Bizde durum ne?

İktidarı ile muhalefeti ile sağcısı ile solcusu ile ocusu-bucusu ile en birlik beraberliğe ihtiyacımız olduğu bir dönemde, bin parçaya bölünmüş herkes bir birine husumet besler durumda, yangın yeri gibi ülke. Ekonomi, tarım, üretim, eğitim, savunma sanayi, ordu, yargı arap saçı gibi.

  • S-400 savunma sistemimizi güvence altına almış! Yalan!

Etrafımızda ki ülkelere ve örgütlere bir bakacak olursak; masal bu ya…

Düşman potansiyeli olarak görülebilecek olan, Yunanistan %30 Amerika, %70 Rus savunma sanayi menşeli, Suriye %100 Rus, İran %100 Rus, Bulgaristan neredeyse hiç yok, Irak neredeyse hiç yok, Ermenistan neredeyse bize göre hiç yok, PYD %60 Amerika, %40 Rus.

O zaman biz bu S-400’leri kime karşı kendimizi savunmak için aldık?

Fransa’mı? %40 Rus, &50 Amerika, %10 Fransa. İngiltere %90 İngiltere, %10 Amerika. Almanya neredeyse hiç yok.

Amerika %100 Amerika. İsrail %40 Amerika, %30İngiltere, %20 İsrail. Mısır %40 Rus, %60 Amerika.

Burada da durumlar karmakarışık. Yani bu S-400 Sadece Amerika menşeli füze ve uçaklara karşı programlı.

Matematik: içler%dışlar, sinüs&kosünüs, tanjant&kotanjant, obeb%okek, kesir falan filan…

Yukarıdaki tabloya bakarak; İngiliz ve İsrail savunma sanayinin başka hiçbir ülkede olmadığını,

Rusya’nın bize hiç saldırmadığını farz ederek,

Amerika, İngiltere, İsrail haricinde hangi ülke bize saldırırsa bu S-400 bi oka yaramıyor.

Bizim yaptığımız bu hesabı devlet büyüklerimizin kat be kat fazlasını ve ince düşünceler ile yaptığını kabul ederek,

Bir film repliği geldi mi? Aklınıza.

‘’Şener ŞEN, Rahmetli Kemal SUNAL ile diyaloğu, O halde GULYABANİ Benim.)

  • Kıbrıs… Yalan!

Girmişken tamamını alıp çıksana bilader ağaç işi niye yarım bırakıyorsun demi yaaa… Uluslararası İlişkiler Uzmanı bir arkadaşım sosyal medyadan bas bas bağırıyor 50.000 asker indirin Kıbrıs’a diye. Haklı kendisi ama biraz eksik. 1 tam ordu inmesi gerek. Karşı taraf, Anadolu tabiri ile ACAR geliyor arkadaş…

  • Suriyeli ve Göç meselesi. Yalan?

Bu konu artık bir mesele değil! Ne yapacaksınız soykırım mı? Bize yakışmaz. Eee onlarda kendi kendilerine gitmeyeceklerine göre.

Masal içinde masal; 82. Vilayet. Ama bom boş bir coğrafya ya. (İzmir&Manisa arası 15-20 dk. Sakarya&Kocaeli arası 15-20 dk.) Hiç yerleşim olmayan bomboş ve bakir güneydoğu coğrafyasında 4 milyonluk bir şehir. Tarım ve hayvancılığın başkenti olacak Atatürk Barajı Havzasında kalan bölgede.

  • Ali Babacan. Yalan!

Neymiş efendim yepyeni bir parti, yepyeni politikalar, yepyeni ufuklar ve umutlar ile Türkiye’nin geleceğine ve yönetimine talip olacaklarmış! Gençmiş, dinamikmiş falan filan. Ecevit için bir yazı yazmıştım, Rockfeller Bursu alarak tahsil yaptığını. Bu babacan da morciverti olan Fulbright Bursu ile tahsilini tamamlamış.

YERSEN!

Biz yemiyoruz da kardeşim, yiyen var, yutan var, içen var.

Bu başlıkla siyasete girmişken topluca kapatalım o vakit.

Son birkaç gündür Ülkenin Ana Muhalefet Partisi Lideri çıkıp diyor ki; ‘’Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi oldubittiye getirildi, meşru değildir’’ Niye girdiniz arkadaş o zaman seçime, siz meşrulaştırdınız sistemi!!!

Bülent Arınç’ın İyi Partiyi ziyareti; Bir sürü dedikodu çıktı çıkar da. Yok, İçişleri Bakanlığı teklif edilmiş falan filan. Ben İçişleri Bakanlığı teklif edildiğini ve kabul edildiğini öngörüyorum. Yakında yanılıp yanılmadığımı görürüz hep beraber. Sorun o değil de Bülent Arınç’ın o kapıdan nasıl girebildiği olmalı bence…

CB YİK. Yine Bülent Arınç, bu sefer edepsizler söylemi ile. Haklı kardeşim, erkek adama maaşı sorulmaz.

Merkez Bankası. Zaten bize ait bir kurum değil. Başkanı bize ait olsa ne olur olmasa ne olur?!?

Herhangi bir kağıt TL alın ve üstündeki yazıyı iyi okuyun Türkiye CUMHURİYET (i, yok) Merkez Bankası!!!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili gafı!

Hani, giriş, gelişme ve sonuç olur ya o işte…

SONUÇ: EĞRİ CETVELDEN, DOĞRU ÇİZGİ ÇIKMAZ…

Ne yazalım değerli okur?

Sondan başlayarak;

‘Alinur Aktaş yalan mı söylüyor’ yazayım. Heykel, Altıparmak, Kent Meydanı, Setbaşı’nda çevirdiğin 100 kişiye sor; 15’i zaten Suriyeli çıkar, kalan 85’inin kaçı bilir sizce bu bayramı ya da herhangi bir milli bayramı? Adam açık açık seçim öncesi de sonrası da hizmet ettiği parti, ideoloji ve savunduğu değerleri söylüyor, vatandaş da oyu veriyor. Siz unutturanlara ve müsaade edenlere bakın…

Adı üstünde banka; hem de Merkez Bankası, para varsa banka olur, içinde para yok ki. Başkanı ne yapsın mı yazayım? Ülkedeki tüm gelir kaynakları Varlık Fonuna devredilmişken. Buna hiç kimsenin sesi çıkmazken kıçı kırık bir başkan görevden alınmış vah vah, tüh tüh mü yazayım!

Cumhurbaşkanlığı YİK üyeleri ile ilgili bir bardak suda koparılan sansasyon!

Ali Nur Aktaş örneğindeki gibi yıllardır bu adamlar açık açık, net hiçbir şeyi gizlemeden, kandırıldıysalar ‘’Kandırıldık’’, yanıldıysalar ‘’Yanıldık’’, hataysa ‘’Hata’’ yaptıklarını söylerken, Atatürk ile ilgili falan görüş ve düşüncelerini neyse o mühmelde söylerken, ideoloji ve felsefelerini korkmadan ve cesurca savunurken,

karşısında bir tane muhalif seçenek yokken ya da benimde fikrim bu hodri meydan diyemezken ve ben garip bir yerel gazete yazarı olarak kelimeler ile ancak bu kadar anlatabilecekken ne yazayım?

Ecevit solcu ve namaz kılmıyor diye küfredip kızarken, Rockfeller Bursu alarak okuyup Başbakanlık yaptığı için, Babacan sağcı muhafazakâr ve namaz kılıyor diye Fulbright Bursu alarak okuyup Başkanlığı hedefliyor diye Bakanlık yaptı diye alkışlayalım mı?

1., 2. derken 3.sü kapımıza dayanmış ve her zaman ki gibi İngiltere tarafından tüm senaryosu hazırlanmış olan ne tesadüfki Boris isimli olmasına rağmen, bizim ahalinin ısrarla Osmanlı torunu olarak görmek istediği, arzuladığı, hayal ettiği ama adamın ısrarla Türklük yanım zayıf dediği halde Türk gibi lanse edilmek istenen bir Başbakan oturtturulmuş durumdayken. Ya bu adam Türklük yanım zayıf diyor ama Osmanlı torunu kabul etse bari de bize arka çıkar mı acep yazsam? Ne yazsam? Ülkemde hala İngiltere’den dost çıkarmayı hayal eden milyonlar varken!

ANA FİKİR:

Denetçi anlamaz, tarihçi atlar, terzi bir araya getiremez, sanatçı elden kaçırır. Kent yıkılıyor, sokaklar uçtan uca kazılmış. Sesimiz radyasyon içinde. Mühendisler geldiler; kedi resmini bile cetvelle çizerler. Gözlemevinde art arda mevsimler sökülür. (Bir alıntı)

Eee… Kral yine çıplak!

Sağlık ve esen kalın, değerli okurlar.

YORUMLAR

  1. Süleyman dedi ki:

    Etkileyici bir yazı olmuş Ayhan Bey

    1. Ayhan GÜZEL dedi ki:

      İlgi, alaka ve yorumunuz için teşekkür ederim SÜLEYMAN BEY.

    2. Ayhan dedi ki:

      SÜLEYMAN BEY; İLGİ, ALAKA VE YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

  2. Mehmet ali dedi ki:

    Ayhan bey güzel bir konuya eğilmişsin, güzel bir yazı olmuş tebrikler. Yazılarını devamlı takip ediyorum.Ayhanbey tekrar tebrik ederim.

    1. Ayhan GÜZEL dedi ki:

      İlgi, alaka ve yorumunuz için teşekkür ederim MEHMET ALİ BEY

    2. Ayhan dedi ki:

      MEHMET ALİ BEY; İLGİ, ALAKA VE YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

  3. Murat Y. dedi ki:

    Harika , doyurucu , sıradışı ,farklı bir bakış açısı ile değerlendirilen bir yazı olmuş.

    1. Ayhan GÜZEL dedi ki:

      İlgi, alaka ve yorumunuz için teşekkür ederim MURAT Y. BEY

    2. Ayhan dedi ki:

      MURAT Y. BEY; İLGİ, ALAKA VE YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

  4. Fatih çeliksu dedi ki:

    Bu yazınızda daha öncekiler gibi çok etkileyiciydi.Sizin yazılarınızı takip eden birisi olarak sizi canı gönülden tebrik ediyorum

    1. Ayhan GÜZEL dedi ki:

      İlgi, alaka ve yorumunuz için teşekkür ederim FATİH ÇELİKSU BEY

    2. Ayhan dedi ki:

      FATİH ÇELİKSU BEY; İLGİ, ALAKA VE YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

  5. Sefa Tarakçıoğlu dedi ki:

    Sonuç bu ülke vatandaşının % 51 i bu CB ye ve sisteme evet dedi demek ki çoğunluk memnun koy ver gitsin ikinci bir kurtuluş savaşı ve ikinci bir Atatürk çıkar mı bilemem Allah yardımcımız olsun;

    1. Ayhan GÜZEL dedi ki:

      İlgi, alaka ve yorumunuz için teşekkür ederim SEFA BEY.

      1. Ayhan dedi ki:

        SEFA TARAKÇIOĞLU BEY; İLGİ, ALAKA VE YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

    2. Mustafa GÜLCEb dedi ki:

      Ayhan bey güzel bi yazı olmuş selametle

  6. Ersin dedi ki:

    Farkli bakis açısı ve etkileyici bir yazı olmuş tebrik ederim Ayhan bey.

    1. Ayhan dedi ki:

      ERSİN BEY; İLGİ, ALAKA VE YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

  7. Ayhan GÜZEL dedi ki:

    İlgi, alaka ve yorumunuz için teşekkür ederim ERSİN BEY.

  8. Bünyamin Aydın dedi ki:

    Çok emek vererek detaylara girip doyurucu
    Bir inceleme , tesbit ,uyarıcı ,hatırlatıcı bir yazı olmuş.Ayhan bey kardeşim emeğine sağlık
    Selam ve Sevgiler .

    1. Ayhan dedi ki:

      BÜNYAMİN BEY; İLGİ, ALAKA VE YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.