KOBİAD, TL ile ticari faaliyet kararından memnun…

13.09.2018
A+
A-

Kur türbülansı nedeniyle dövizle yapılan tüm ticari faaliyetlerin reel sektöre yaşattığı sıkıntılara devletin en üst kademesinden alınan karar ile müdahale edildi.

KOBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Murat, “Cumhurbaşkanımızın almış olduğu Türk Lirası ile ticaret kararı geçtiğimiz günlerde yaptığımız çağrıya en yerinde ve hızlı cevap oldu” dedi.

Seçimlerin ardından piyasalarda yaşanan döviz kuru kaynaklı sıkıntı ve gerilime devletin en üst makamından müdahale geldi.

Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın açıklaması ile operasyonel filo araç kiralama sektörü başta olmak üzere reel sektörün yaşadığı kur kaynaklı sorunlara ses veren tek iş dünyası kuruluşu olan KOBİAD’ın çalışmaları sonuç verdi.

Kanuna filo araç kiralamalarının ilave edilmesinden ve kiralamalarda TL’nin zorunluluk olmasından son derece memnuniyet duyduklarını ifade eden Küçük ve Orta Büyüklükteki İhracatçı İş Adamları Derneği (KOBİAD) Başkanı Ferhat Murat, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin karar almadaki pratikliği süreçleri kısaltmıştır. Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize sesimizi duyup kısa sürede çözüm ürettikleri için teşekkür ediyoruz. Medyamıza da bize gösterdiği ilgiden ve yaşanan soruna yaptığı katkılardan dolayı ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Karar yayınlanmadan önce kiralama yapan tüm firmaları çağrıda bulunarak uyardıklarını dile getiren Ferhat Murat, “Kendilerine reel sektöre yaşattıklarının kısa vadede kazanç gibi gözükse de uzun vadede yıkım olacağını ifade etmiştik. Bundan sonraki beklentimiz TL cinsinden envanterlerine kattıkları araçların kanun gereği yeniden yapılandırılacak sözleşmelerini makul ölçüde tutmalarıdır” diye konuştu.

Ferhat Murat, KOBİAD olarak iş dünyasının problemlerini sürekli olarak gündeme getireceklerini ifade ederek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.