Kızılay Osmangazi Şubesi’nde Halil Atalay dönemi…

Kızılay Osmangazi Şubesi’nde Halil Atalay dönemi…
05.02.2019
A+
A-

Türk Kızılay Osmangazi Şubesi’nde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul’un ardından Halil Atalay, şubenin yeni başkanı seçildi.

Osmangazi Şubesi’nin olağan genel kurulu, Kızılay Plaza konferans salonunda gerçekleştirildi. Genel kurula; Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, BİHMED Başkanı Kadir Oruç’un yanı sıra STK temsilcileri ile üyeler katıldı.

Özcan Susmaz’ın divan başkanlığında yapılan Genel kurul,  Türk Kızılay Osmangazi Şubesi önceki dönem Başkanı Ensar Ayyıldız’ın açılış konuşması ile başladı. Genel kurul delegelerine hitap eden Ayyıldız, kendi dönemi ile ilgili faaliyet raporunu sunarken, yeni yönetime de başarılar diledi.

Genel kurulda konuşan Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan, Kızılay’ın ana kaynağının bağışlar olduğuna dikkat çekti, “Kızılay, bu zamana kadar kendini nasıl korudu ve bu zamana kadar nasıl geldi dediğimizde hakikaten sadece ve sadece vatandaşlarımızın bağışları ve hayırseverlikleriyle ayakta kalmış ve faaliyetlerine devam eden bir kurumdur. Bizler de bağışçılarımızdan aldığımız güçle elimizin uzandığı yere kadar ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyoruz ve edeceğiz” dedi

Davut Gürkan’ın ardından konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ve BİHMED Başkanı Kadir Oruç da Kızılay’ın önemine değinip, her zaman Kızılay’ın yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini dile getirdiler.

Yeni Başkan Halil Atalay

Yapılan açılış-selamlama konuşmaları ve faaliyet raporu ile mali tabloların okunup önceki yönetimin ibra edilmesinden sonra seçimlere geçildi.

Seçimlerde Kızılay Osmangazi Şubesi’nin yeni başkanı Halil Atalay oldu.  Genel kurul üyelerine hitap eden ve kendisine bu görevi teklif edenlere teşekkür eden Atalay, 4 yılı BEKSİAD’da başkanlık olmak üzere yaklaşık 20 yıllık sivil toplum geçmişi olduğunu, artık bu tecrübeyi Kızılay çatısı altında ihtiyaç sahiplerinin yaralarına merhem olma anlamında kullanacağını söyledi.

Atalay, “Bilindiği gibi Kızılay, 150 yıllık geçmişi olan kıymetli bir kurumumuzdur. 55 yılı Osmanlı bakiyesine, 95 yılı da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına hizmet eden, bizim de çadırlarından hatırladığımız; afetlerde, depremlerde, bir takım sıkıntılı zamanlarda gördüğümüz, birçok coğrafyada da gördüğümüz, ülkemizi iftiharla temsil eden kıymetli bir kurumumuz. Bu denli köklü bir kurumda tarafımı başkanlık vazifesi için seçen üyelerimize teşekkür ediyorum. Osmangazi ilçemiz çok kadim bir ilçe. Nice medeniyetlere ev sahipliği ile birlikte Osmanlı’nın başkentliğini yapmıştır. Bu belde de çok kıymetli devlet büyüklerimiz var. Birliği, beraberliği, kardeşliği, yoksulların yanında olabilmeyi, kimsesizlerin kimsesi olabilmeyi elbette buradaki tüm dostlarımızla kucaklayacağız ve bu yüzden buradayız.  Bizden sonraki kuşaklara, unutulmuş güzelliklerimizi aktaracağız. Genç bir ekibiz. Bu ekiple Osmangazi’de sokak sokak dolaşacağız ve yaraları saracağız inşallah. Bu çalışmalarda bizlere destek olacağınıza inanıyorum” diye konuştu. 

YENİ YÖNETİM KURULU

Kızılay Osmangazi Şubesi’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Halil Atalay, Mehmet Kaşifoğlu, Muhammed Mücahit Ayan, Abdüssamed Kahraman, Alpay Şakar

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Kenan Görgün, İsmet Arıkan, Yahya Necip Güven, Orhan Torun, Ensar Ayyıldız

Şube Denetçisi Asil Üye: Necdet Duman

Şube Denetçisi Yedek Üye: Yusuf Arıkan

Genel Merkez Genel Kurul Asıl Delegeleri: Abdüssamed Kahraman, Muhammed Mücahit Ayan

Genel Merkez Genel Kurul Yedek Delegeleri: Alpay Şakar, Mehmet Kaşifoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.