Karacabeyliler Derneği’nde yeni dönem!

Karacabeyliler Derneği’nde yeni dönem!
29.11.2019
A+
A-

Karacabey ve Köyleri Kültür Dayanışma ve Kalkındırma Derneği’nin 12 yıllık Başkanı Yüksel Ceylan, görevi Mehmet Levent Siber’e devretti.

Eski adı Karacabey Harmanlı Köyü Derneği olan ve 14 Eylül 2011 tarihinde yapılan Genel Kurul ile unvan değişikliğine gidilerek Karacabey ve Köyleri Kültür Dayanışma ve Kalkındırma Derneği ismini alan Bursa Karacabeyliler Derneği, 6. Olağan Genel Kurulu’nu geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirdi. Yapılan Genel Kurul’da, 12 yıldır derneğin başkanlığını başarıyla üstlenen Yüksel Ceylan, hizmet bayrağını Mehmet Levent Siber’e devretti. Ayrıca Yüksel Ceylan, Genel Kurul’a katılan tüm üyelerin oylarıyla Karacabeyliler Derneği’nin Onursal Başkanlığı’na layık görüldü.

Bursa Fomara Meydanı’nda bulunan dernek binasında düzenlenen 6. Olağan Genel Kurul’a üyelerin ilgisi yoğun oldu. Köy Dernek Başkanlığı ve ardından Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanlığı ile birlikte toplamda 12 yıl boyunca bu görevi başarıyla yapan Yüksel Ceylan, yeni dönem için aday olmadığını açıkladı. Karacabeyliler Derneği’nin kurulduğu tarihten bu yana derneğin tüm kademelerinde görev alan ve Başkan Yüksel Ceylan’ın en iyi kurmaylarından biri olarak bilinen ve son dönemde de derneğin Başkan Vekilliği’ni üstlenen sağlık sektöründen emekli Mehmet Levent Siber, Genel Kurul’a katılan yaklaşık 400 üyenin oylarıyla Bursa Karacabeyliler Derneği’nin 2019 ve 2021 yılları arasındaki başkanı seçildi.

YÜKSEL CEYLAN: BU BİR VEDA DEĞİL!

Genel Kurul’da bir konuşma yapan derneğin eski Başkanı Yüksel Ceylan, şu ifadelere yer verdi: “Biz Karacabeyliler Derneği’ni kurmaya karar verdiğimizde 4 kişi ile yola çıktık. Karacabeyliler Derneği’ni, ilçemizin düşman işgalinden kurtuluş tarihi olan 14 Eylül 1922 tarihinden beri birçok kişinin kurmaya çalıştıklarını ancak bir türlü bunu başaramadıklarını biliyorduk. Ancak biz yılmadık ve bu onurlu oluşumu kurarak gerek ilçemiz insanına, gerekse de Bursa’daki hemşehrilerimize en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştık. Şunu çok iyi anladık ki, herkese her şey nasip olmuyor. Ne mutlu ki bu onurlu oluşumu kurup geliştirmek bizlere nasip oldu. Benim bu dönem aday olmamam kesinlikle bir veda değildir, aksine yeni bir başlangıçtır. Yetkilerim çerçevesinde Karacabey’e, Karacabeylilere ve Bursalılara bir dernek başkanının yapabileceklerinin tamamını yaptığımı düşünüyorum. Bu hizmet anlayışımı başka bir mecrada daha yüksek yetki ve otorite içerisinde yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Surlara bayrak dikmek bizim genlerimizden gelmektedir. Nasıl ki Atamız Ulubatlı Hasan, 29 Mayıs 1453 tarihinde dünyanın kilit şehri İstanbul’un fethinde 27 ok darbesi almasına karşın o kutlu sancağımızı surlara diktiyse, bende ya Osmangazi, ya Nilüfer ya da Büyükşehir veya Ankara kalesinin surlarına Karacabey’imizin kutsal sancağını dikeceğim.”

Ceylan’ın konuşmasının ardından gündemin diğer bir maddesi olan seçimlere geçildi. Divan Başkanlığı’nı Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doçent Doktor Tolga Bahadır Şimşek’in yaptığı Genel Kurul’a Başkan Adayı Mehmet Levent Siber, tek listeyle girdi. Başkan Adayı Siber, Divan Kurulu’na 13 asıl Yönetim Kurulu, 13 yedek Yönetim Kurulu, 3 asıl Denetim Kurulu ve 3 yedek Denetim Kurulu’ndan oluşan toplamda 32 kişilik liste sundu. Genel Kurul sonunda tek aday Mehmet Levent Siber, Karacabeyliler Derneği’nin yeni başkanı seçildi.

YENİ BAŞKAN SİBER: BU ZOR BİR GÖREV

Kendisini bu göreve layık gören herkese teşekkür eden Bursa Karacabeyliler Derneği’nin çiçeği burnunda Başkanı Mehmet Levent Siber, görevinin çok mukaddes ve bir o kadar da zor olduğunun farkında olduğunu söyledi. Hizmet çıtasının çok yüksek olduğunu ifade eden Siber, bir dernekte başkanlık yapmanın kolay olmadığını, ancak geçen 10 yıl boyunca yeterli deneyime sahip olduğunu vurguladı. Siber, “Başkanımız Sayın Yüksel Ceylan’a bu dönem için de bizlere liderlik etmesini ısrarla teklif ettik. Ancak geçen dönemde son defa aday olacağını bizlere söylemiş olduğundan kendisini anlayabiliyoruz. Gerek derneğinizin, gerekse benim ve yönetimimizin her zaman yanında olacağından hiç şüphemiz yoktur. Sayın Ceylan’ın ilerleyen zamanlarda daha çok yetki ve selameti olan bir makama geleceğinden kuşkumuz yoktur. Böyle güçlü, Bursa’da çok temiz ve başarılı bir makam olan Karacabeyliler Derneği’ne elimizden geldiğince en iyi hizmeti sunacağız.” diye konuştu.

Öte yandan, Mehmet Levent Siber başkanlığında yenilenen yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:

Hasan Kahraman, Tolga Bahadır Şimşek, Hüseyin Ay, Sevinç Nayman, Gülcan Somuncuoğlu, Sedat Ceylan, Resmiye Yurtgül, Recep Erdim, Tezcan İlhan, Erkan Bilör, Mustafa Koç, Mehmet Karaoğlu, Ahmet Kaçar, Ahmet Nayman, Hüseyin Uçan, Süleyman Batak, Kerem Şener, Bilal Sarucan, Gökhan Arslan, Cemali Tülü, Kerem Tetik, Samet Gönç, Yavuz Zarif, Mesut Pektaş ve Nihat Durgut.

Denetim Kurulu ise; Miraç Tamer, Nedim Cura, İlhan Yazıcı, Ünal Suat, Dinçer Yazıcı ve Güray Sağır’dan oluştu.

Ayrıca, Divan Başkanı Tolga Bahadır Şimşek, gündem dışı olarak Genel Kurul’a 12 yıl boyunca derneğin başkanlığını üstlenen ve en zor dönemlerinde bütün zorlukları göğüsleyen bu derneğin baş mimarı Yüksel Ceylan’a, Karacabeyliler Derneği yaşadığı sürece ve sadece bir kişiye verilmek şartıyla Onursal Başkanlık teklifinde bulundu ve bunu oylamaya sundu. Genel Kurul’a katılan tüm üyelerin kabul ettiği oylama sonucu Yüksel Ceylan, Karacabeyliler Derneği’nin Onursal Başkanlığı’na layık görüldü.

(yoremgazete.com)

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.