İYİ Parti’nin o önergesi reddedildi

İYİ Parti’nin o önergesi reddedildi
24.07.2018
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Çorlu’daki yaşanan kazaya yönelik soru önergesini partisi adına Ulaştırma Bakanı’na vermişti. Bu önerge MHP-AKP oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Strateji, Propaganda, Tanıtımlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, tren faciasıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan’ın cevaplaması için soru önergesi vermişti.

Özdağ verdiği önergede, “24 vatandaşımız ihmaller sürecinin sonunda can vermiştir. Devletin önlem almadığı, gereğini yapmadığı kaza göz göre göre gelmiş insanların hayatlarına ve umutlarına mal olmuştur. Sorumlular yargı önüne çıkacak mıdır?

Kaza sonuçları itibariyle siyasidir. Siyaseten bir bedel ödenmediği takdirde bu kazaların sonu gelmeyecektir. Kazaya gerekçe gösterilen menfez neden kapatılmadı?

Kazaya sebeplerini ortadan kaldırmayan önlem almayan gerekli tamir, bakımı zamanında aldırmayan siyasi iktidarın Ulaştırma dan Bakanlığının bürokratları 24 kişinin ölümünden sorumludur. 24 kişinin göz göre göre öldüğü bu kazanın sorumluları göreve devam edecek midir?” gibi sorular sormuştu.

Bu soru önergesi Meclis’te MHP ve AKP’nin oylarıyla reddedildi.

Önergenin reddedildiğini İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi sosyal medya hesabından duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.