Bursa Milletvekili Gözgeç: Bütçede toplumun her kesimi…

19.12.2018
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2019 yılı bütçesi ile ilgili müzakereler devam ederken Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2029 yılı bütçesi görüşülürken konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Av. Emine Yavuz Gözgeç, “Bu bütçe, insan odaklı bir bütçedir. Bu bütçede aile var, kadın var, engelli var, yaşlı var, çocuk var, emekli var, genç var, işçi var, işveren var velhasıl millet var. Bu bütçede eğitim var, sağlık var, teknoloji var, terörle, terör örgütleriyle, PKK’yla, PYD’yle, YPG’yle, DEAŞ’la, DHKP-C’yle, FETÖ’yle, tüm terör örgütleriyle mücadele var” dedi.

2019 yılı bütçesinin Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin ilk bütçesinin ilk bütçesi olması yönüyle tarihi bir öneme sahip olduğunu belirten AK Parti Bursa Milletvekili Av. Emine Yavuz Gözgeç, “Bu bütçe, AK Parti’nin 17’nci bütçesidir. Yakın tarihe baktığımızda on yedi bütçe yapmak çok şükür ki milletimizin teveccühüyle AK Parti’ye nasip oldu” şeklinde konuştu.

Bütçe müzakereleri sırasında şahsı adına konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Av. Emine Yavuz Gözgeç şunları söyledi:

“AK Parti kurulurken Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği bir söz var: ‘Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.’ Aslında bu söz yeni bir vizyonu, yeni bir anlayışı ortaya koyuyor. Bu anlayışın temel noktası imha edilmeye çalışılan kadim medeniyetimizde bağlarımızı yeniden inşa etmek; insan temelli, millete hâkim olan değil hadim olan bir anlayışı, velhasıl millet-devlet kaynaşmasını sağlayan bir anlayışı ortaya koymak. ‘Biz hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.’ derken güçlü bir Türkiye hedefi için yola çıkmışken, maalesef eskiden medet umanlar, egemenliği milletin eline vermek yerine birtakım güçlerin elinde tutmak isteyen vesayet odakları her defasında farklı tuzakları, oyunları devreye soktular. Hatırlayalım, halkın seçtiği Meclisin Cumhurbaşkanı seçmesine izin vermek istemeyen 367 krizi, 27 Nisan e-muhtırası, ekonominin her alanında en yüksek rakamları yakaladığımız bir dönemde ortaya çıkarılan Gezi olayları, 17-25 Aralık ve en vahimi milletin Meclisinin bombalandığı, milletin üzerine tankların yürütüldüğü 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü. Tüm bu tuzakları, oyunları milletimizin ferasetiyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde birer birer aştık çok şükür. Bundan sonra da ekonomik saldırıları hep birlikte aşıyoruz inşallah.”

Sözlerini, “2017 yılında yüzde 7,4 oranında büyüyen Türkiye ekonomisi, 2018 yılının ilk yarısında da büyüme eğilimini sürdürmüştür. 2009 yılından itibaren iş gücü piyasasına yönelik uygulanan politikalar sonucunda iş gücüne katılımda ve istihdamda önemli artış görülmüştür” diyerek sürdürenAK Parti Bursa Milletvekili Av. Emine Yavuz Gözgeç, “Küresel ekonomik saldırılar karşısında birlik olmayı, güven ortamını daha da güçlendirmeyi hedeflemek gerekirken felaket tellallığı yapanlar, kendilerine çıkar elde etme peşine düşenler, kendi yarattıkları bu karanlık dünyalarında hüsrana uğramışlardır. Biz bugüne kadar hayal ettik ve hayallerimizi gerçekleştirdik. Güven ve istikrarla hep milletimizle beraber yürüdük. Beşerî alanda millet iradesinden başka bir güç tanımadık, başka bir güce sırtımızı dayamadık. Her zorluğu milletimizle beraber aştı. Milletimiz bu samimiyete güveniyor. Belki iktisat kitaplarında yer almayan bu güven, bu sevgi, ekonomik gelişmenin de en önemli itici gücü olmuştur. Biz aileyi güçlendiriyoruz. Aile sosyal destek projeleri, aile destek merkezleriyle ailelerimizin yanındayız. Biz kadını güçlendiriyoruz. Şiddete sıfır toleransla mevzuat değişikliği yaptık, eğitimler verdik, eylem planlarını hayata geçirdik, 79 ilde ŞÖNİM’leri kurduk. Ancak biz kadına şiddetin önlenmesi alanında reform niteliğinde adımlar atarken kız çocuklarını dağa kaçıran, kız çocuklarını istismar eden, kadınları, çocukları canlı bomba yapan terör örgütlerine, terör örgütlerinin sözcülüğünü yapanlara tek bir ses çıkarmayanların, kadına şiddetten bahsetmeleri ne kadar samimidir milletimizin takdirine bırakıyorum” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Av. Emine Yavuz Gözgeç konuşmasını, “en önemlisi bu bütçede on altı yıldır yapılan bütçelerde olduğu gibi bereket var. Sadece kendi vatandaşlarımıza yönelik yaşlıya, çocuğa, engelliye yapılan sosyal yardımların değil, Suriye’de, Filistin’de, Arakan’da, Yemen’de, tüm dünyada nerede bir mazlum varsa onların feryadına kulak vermenin, umut olmanın, ensar olmanın, sessiz çığlıkların sesi olmanın bereketi var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi, biz elimizden geleni yaptıkça, bu ülke için, bu millet için samimiyetle çalıştıkça yüce Mevla da işlerimizi kolaylaştıracak, önümüze çok farklı yollar açacaktır” diyerek tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.