İYİ Partili Türkkan: ‘Soylu, otogarda pişmaniye satan bir arkadaş mı?’

15.03.2019
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti Başiskele Belediye Meclis üyesi aday listesinde PKK faaliyetinden gözaltına alınan bir meclis üyesi adayı olduğunu açıklamasının ardından İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanlığınca bir otelde organize edilen “Güçlü Kadınlar Mutlu Yarınlar” adlı programda yaptığı konuşmada Kocaeli’ye dair çarpıcı bir açıklamada bulunmuş; İYİ Parti Başiskele meclis üyesi aday listesinde PKK’dan gözaltına alınan bir şahıs olduğunu ifade etmişti. Soylu yaptığı açıklamada, ”Sıkı durun, 2010 yılında terör örgütü adına ‘Zınhar’ kod adıyla faaliyet gösterirken 2012 yılında güvenlik güçlerine teslim olmuş adam var. 1996 yılında da PKK faaliyetinden gözaltına alınmış. Bunlar tövbekar mı olmuşlar, dağdan inmişler de belediyeci mi olmuşlar?” ifadelerinde bulunmuştu.

‘UMUYORUM BÜTÜN DÜNYADA SAĞDUYU HAKİM OLUR’

Bugün İYİ Parti İl Başkanlığı’nda CHP-İYİ Parti ortak mitingi hakkında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Soylu’ya yanıt olarak şu ifadelere yer verdi: “Kocaeli’nin önemini vurgulayan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Seçime az bir zaman kaldı. Az kalınca mevcut iktidarın tüm Türkiye’de ciddi anlamda erozyona uğradığını; kaybettiğini görünce seçimi seçimden çıkardık önce beka sonrasında Kurtuluş Savaşı’na kadar getirecek vaziyette anlattı. Kocaeli, İYİ Parti için çok önemli çünkü Akşener Kocaelili. CHP için önemli çünkü çok uzun bir süre CHP ile yönetilen bir yer Kocaeli. Bugün sabah uyandığımızda 40’ı aşkın Müslüman’ın bir meczup tarafından katledildiğini gördük. Bu kin, asırların kini. Bu kin insanlığın sonu demek. Haçlı zihniyeti kinini devam ettirirseniz; destek verirlerse karşı tarafta IŞİD gibi örgütlerin çıkmasına neden olur. Dünya kendi cehennemini kendisi yaratıyor. Umuyorum bütün dünyada sağduyu hakim olur.

 ‘ÇOK DİKKAT ETMEMEK LAZIM’

Süleyman Soylu ne iş yapar? Kendisi burada otogarda pişmaniye satan bir arkadaş mı? İçişleri bakanı. Devlet dedikodu yapmaz; devlet gereğini yapar. Düne kadar bir sürü suçu örttürdüğünüz insanların Koceali’de yaşadığını biliyoruz. Kendisinin bu ifadesinin karşısında bir şey söylüyorum: devlet gereğini yapar. Bu şekilde seçimi provoke etmenin bir anlamı yoktur. Kocaeli’de anlaşılan korku duvarları büyümüş; yardım istemişler. Soylu’yu çok eskiden tanıyorum. Geçmiş dönemde iktidar ve Erdoğan hakkında söylediklerini ben burada söyleyemem. Dün ne söylediği belli olmayan birisinin bugün ne söylediğine çok dikkat etmemek lazım.”

(kocaelifikir.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.