İYİ Partili Koncuk: Soru önergelerine neden cevap verilmiyor?

İYİ Partili Koncuk: Soru önergelerine neden cevap verilmiyor?
15.06.2019
A+
A-

Adalet Bakanlığı’nın cevaplandırması talebiyle İYİ Parti tarafından verilen soru önergesine 5 ay sonra cevap verildi. Konuya tepki gösteren İsmail Koncuk, “Bakanlığınızda soru önergeleri ile ilgili muhatap olan bürokratlara söz mü geçiremiyorsunuz” dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül tarafından cevaplandırılması üzerine verdiği soru önergesine 5 ay sonra cevap gelmesine tepki gösterdi.

İsmail Koncuk, “10/12/2018 tarihinde vermiş olduğum soru önergesine, Bakanlıktan 27/5/2019 tarihinde cevap gelmiştir” dedi.

Koncuk, “Beş ay sonra gelen cevapta, sanki zamanında cevap vermişler gibi Milletvekiline Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün Madde 97’ye göre atıf yaparak, bu soruların sorulamayacağını hükmünü hatırlatmışlar” dedi.

Verilen soru önergelerinin ilgili bakanlıklara gönderilmeden önce kontrol edildiğini de söyleyen Koncuk, ” Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığınca, Adalet Bakanlığına gönderilmeden kontrol edilmiş bir sakınca bulunmadığı için sevk edilmiştir.” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Adalet Bakanlığı’nın, Milletvekillerinin hakkı olan soru önergelerini, genelde cevap vermek yerine geçmişten de alışkanlık haline gelmiş bir şablon ile cevaplama yöntemi ile sonuçlandırdığını görmekteyiz. Bakanlığınızda görevli, soru önergeleri ile ilgili muhatap olan bürokratlara söz mü geçiremiyorsunuz, yoksa keyfi uygulamalarla mı cevap verilmiyor, düşüncesi insanın aklına geliyor.” ifadelerini kullandı.

Koncuk’un verdiği soru önergesi ve Adalet Bakanlığı’ndan gelen cevap şu şekilde:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.