İYİ Partili Kabukçuoğlu: Her kuruşun hesabını soracağız

17.09.2018
A+
A-

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukçuoğlu 19 arkadaşı ile birlikte Türk Telekom ile ilgili TBMM başkanlığına başvurarak Meclis araştırması önergesi verdi.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukçuoğlu 19 arkadaşı ile birlikte Türk Telekom ile ilgili TBMM başkanlığına başvurarak Meclis araştırması önergesi verdi.

Türk Telekom skandalının araştırılması için İYİ Parti üyesi 19 milletvekili arkadaşı ile önerge verdiklerini belirten Milletvekili Dr. Arslan Kabukçuoğlu şunları söyledi:

“2005 yılında Suudilere verilip, içi boşaltılıp, malı mülkü satılarak zararı Türk Milletinin sırtına yıkılarak terkedilen Türk Telekom skandalının araştırılması için Meclis Araştırma Önergesi verdik. 80 milyonun hakkının yurtdışına kaçırılmasında sorumlu olanların peşini bırakmayacağımızı, bu tür haksızlıkların bir daha yaşanmaması için elimizden ne geliyorsa yapacağımızı ve takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımla sunarım.

TÜRK TELEKOM MECLİS ARAŞTIRMASI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Milletin her kuruşunun hesabını soracağız,

İYİ Partili 19 Milletvekili arkadaşım ile, 2005 yılında Suudilere verilip, içi boşaltılıp, malı mülkü satılarak zararı Türk Milletinin sırtına yıkılarak terkedilen Türk Telekom skandalının araştırılması için Meclis Araştırma Önergesi verdik. 80 milyonun hakkının yurtdışına kaçırılmasında sorumlu olanların peşini bırakmayacağımızı, bu tür haksızlıkların bir daha yaşanmaması için elimizden ne geliyorsa yapacağımızı ve takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımla sunarım.

ESKİŞEHİR AFYON YOLU İÇİN VERİLEN SORU ÖNERGESİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

 Eskişehir Cezalandırılıyor

Eskişehir İlimizi Güney Anadolu’ya bağlayan Seyitgazi Afyon yolunun, Afyon sınırları içerisinde kalan kesiminin duble yol yapılıp, Eskişehir kesiminin köy yolu olarak bırakılması, bu güzergahta gidemeyen sürücülerin gereksiz yere Eskişehir –Kütahya –Afyon güzergahına yüklenerek, Akdeniz-Marmara bağlantısını tıkaması, Türk Milletinin kazalarda ölümüne göz yumulması ile ilgili olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanına Yazılı olarak cevaplanması için soru önergesi verdim. Eskişehir bu cezayı hak etmiyor. Takipçisi olacağım.

ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM İÇİN VERİLEN SORU ÖNERGESİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

ÇİFTÇİLER İFLAS ETTİRİLDİ, KITLIK KAPIDA

Başta Gübre ve Mazot olmak üzere tarımsal girdi fiyatlarının aşırı artması neticesinde;

Çiftçilerimiz, 2002 yılında 1 kg gübre almak için, karşılığında 1 kg buğday, 1  litre mazot almak için ise 3 kg Buğday verir iken, 2018 yılında 1 kg gübre için 4 kg buğday, 1 litre mazot için ise 6 kg buğday vermek zorunda kalmıştır.

Çiftçinin artan girdi maliyetlerinin altında ezilmesi, ürettiğinin para etmemesi, yeterli destek verilmemesi, tarlaları ekmekten vazgeçmesine, ekilen tarım arazilerinin yüzde 12.1 azalmasına sebep olmuştur. Acil tedbir alınmadığı takdirde, ya her türlü gıda ihtiyacımızı ithal edeceğiz, ya da kıtlık kapımızda. Köylü tarımı artık istihdam alanı olarak görmüyor. Tarım Bakanlığını harekete geçirmek için Meclis Başkanlığına Yazılı soru önergesi verdim. Takipçisi olacağım.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.