Canan Kaftancıoğlu: AKP, sandığın dibine gömülecek!

Canan Kaftancıoğlu: AKP, sandığın dibine gömülecek!
13.06.2020
A+
A-

Deniz Olgun’un moderatörlüğünde Gazetekritik’in Kritik Sorular programına konuk olan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu siyaset gündemi ve seçime dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Kritik Sorular’ programında Deniz Olgun’un sorularını yanıtladı.

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Kaftancıoğlu’nun konuşmasından satır başları:

‘’Suni Gündemlere Savunma Yapmayı Bile Ayıp Sayarım’’

Bugünün iktidarının sadece Canan Kaftancıoğlu’ na değil Cumhuriyet Halk Partisi’ne ya da herhangi bir arkadaşımıza olmayanlar üzerinden saldırıp algı oluşturmak için olmayan iftiralar atacağını biliyordum. Ama benim kullandığım o cümleden bakıldığında düşünmediğim ve düşünmemizin imkansız olduğu durumları çıkarma gibi bir gerçeklik yokken bunun bile ima edilip bunun üzerinden algı oluşturulması kabul edilemez ama benim için şaşırtıcı değil. İktidarın ‘’sen darbecisin’’, ‘’ sen teröristsin’’ diyerek yarattığı suni gündemlere ben savunma yapmayı bile ayıp sayarım.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ben ve bütün yol arkadaşlarıma uğraşılsa ve iftira atılsa bile ‘’darbeci’’ gömleği giydirilemez. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bu topraklarda yıllardır darbe ile mücadele edip  darbe öncesi dönemlerde  kaybettiğimiz milletvekillerimiz varke, darbeden beslenenlere iftira atarak darbeci algısı giydirmeye çalışanlara sadece güler geçerim.

‘’Biz Kimlerin Darbe Mağduru Olduğunu İyi Biliriz’’

Bu topraklarda biz kimlerin darbe mağduru olduğunu, kimlerin teröristleri besleyip büyütüp çıkar ortakları bozuluncaya kadar bu devlete bu millete darbe yaptırır hale geldiğini biliriz. Bu konuda hiçbir Cumhuriyet Halk Parti’linin savunma yapmasına gerek yoktur.

‘’Halkın İradesi Ve Eğemenliği Hiçe Sayıldı’’

Bugünün saray iktidarı kendi belediye başkalarını görevden alarak halkın iradesine saygısızlık yaptı. Yine aynı anlayış seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyum atadı, 31 Mart’ta halkın egemenliğini yine hiçe sayarak bir sandık darbesi yaptı. Halkın iradesiyle seçilmiş halkın vekillikleri hukuksuz bir şekilde düşürüldü. Burada söylenecek tek şey halkın iradesine saygı duymamanın karşısında tek bir adamın iki dudağından çıkan cümlelerin kanun oyu olarak kabul edildiği ve topluma da bunun dayatıldığı bir süreç yaşıyoruz. Vatandaşlar bunların karşısında hiç canlarını sıkmasınlar Genel başkanımızın söylediği gibi bu ülkeye yeniden demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü getirdiğimizde o bugün hukuksuzluk yapanların haklarını da savunmak için hukukun üstünlüğü olduğu bir gelecekte bu konuştuğumuz acı gerçeklerin hiçbiri olmayacak.

’Kendi Kitlelerine Bizim Propagandamızı Yapıyorlar’’

Bu olayları düşünen kurgulayan herkese teşekkür ederim. Bu süreçte tüm belediye başkanlarımız, 81 ildeki örgütlerimiz öyle özverili ve olağanüstü çalışıyorlar ki herkes Cumhuriyet Halk Partisi’nin halk için nasıl hizmet ettiğini görüyor. Biz vatandaşın derdine derman olmaya çalışırken AKP hükümeti çıkıp vatandaşın asla kabul edemeyeceği bir şekilde hukuksuz olarak belediyelerin çalışmasını engelliyor. Şunun için teşekkür ediyorum; Vatandaşın vicdanında pes artık dedirten hukuksuzlukları yaptıkça kendi seçmenleri bile artık bu kadarını da tahmin etmiyorduk biz onların ne yaptığını gördük sizin ne yapmaya çalıştığınızı da gördük diyerek asla o anlayışa oy vermeyiz diyorlar. Kendi kitlelerine  bu anlamda bizim propagandamızı yaptıkları için teşekkür ediyorum.

’İstanbul Örgütü Olarak Seçime Hazırız’’

Genel Başkanımızın da talimatıyla planlamanın ötesinde yarın seçim olacak gibi bugünden çalışmalarımıza başladık. Saha çalışmaları belediyelerimiz eşgüdümlü çalışmaları olsun planlı ve programlı bir şekilde yürütülmektedir. Çalışmalarımızın planlamasını bugünden yapıyoruz, İstanbul örgütü olarak biz hazırız, seçimin ne zaman olacağının bizim için hiçbir önemi yok. Umarım bu planlı çalışmamız tüm Türkiye’ye aynı motivasyonu verir ve aynı şekilde tüm Türkiye’de bu çalışmayı hep birlikte götürürüz. Vatandaşın İstanbul ittifakı komşuluk ittifakıdır ve bunu bozamayacaklar.

Cumhuriyet Halk Partisi sosyal demokrat bir parti, demokrasiye inanan bir partide başka bir aday garip değil kıymetli olur. Demokrasiyi sandıktan kendileri çıktığı zaman demokrasiye inananların hakim olduğu bir anlayış varken diğer türlüsü bizim için kabul edilemez olur.

‘’Cumhuriyet Halk Partisi’nde Kötü İnsanın İşi Yok’’

Belediyeler de örgütün bir parçasıdır. Belediyelerimiz de örgütümüzün bir parçası, Cumhuriyet Halk Parti’sinde asla bir tane bile kavga edilecek kötü insan yoktur, Cumhuriyet Halk Partisi’nde kötü insanın işi yok. Aklıyla vicdanıyla ve ilkeleriyle siyaset yapan herkes Cumhuriyet Halk Partisi’yle arası iyi olur İstanbul örgütünde de durum böyledir.

‘’24 Haziran Sabahına İstanbullular Yeni Bir Anlayışla Uyandı’’

23 Haziran akşamı itibariyle İstanbul’u yöneten anlayış değişti. Geçmişte birilerinin yaptığı partisine göre iş alma hizmet verme hangi partiye oy verdiğine göre cezalandırma rafa kalktı. Ekrem İmamoğlu’yla değişen anlayışla birlikte bizler Büyükşehir Belediyesi’nde işinizi düzgün yapanların işine devam etmesi gerektiğini düşündük, doğrusu da budur. Yıllarca AKP’li belediyelerde CHP’li arkadaşlarımız ötekileştirildi. Belediyelerde istihdam için hangi partilere oy verdiğiyle değil liyakati ile ilgileniyoruz.

‘’Hangi Yasayı Değiştirirse Değiştirsinler Sandığın Dibine Gömülecekler’’

Artık hukukun üstünlüğünün kalmadığı, yargıya olan güvenin yüzde 30’un altına düştüğü hakikati söyleyen herkesin cezalandırıldığı bir ortamda vatandaşın derdinin arttığı bir dönemde tek derdi o koltuklarda oturmak, kendisi ve çevresindeki birkaç kişinin geleceği olan kişilerin gece gündüz oturup düşündükleri şeyler bunlar. Ama kaçırdıkları bir şey var; İlk iktidar olduklarında vatandaşın bunu anlamaları için bir zamana ihtiyacı vardı. Bu halk bugünün iktidarındakiler gibi kandırılamaz. Bir seçimde iki seçimde kandırdığınızı zannedebilirsiniz, bir seçimde kandırarak sonuç alabilirsiniz ama bu halk onlar gibi kandırılmaz. Böyle abidik gubidik işlerle halkın oylarında yer alamayacaklar hangi yasayı değiştirirse değiştirsinler o sandığın dibine gömülecekler!

Önümüzdeki dönemlerde MYK veya parti meclisi düşünmüyorum . Siyasetin kişinin kişisel kariyer planı yapar gibi siyaset yapmasını eleştiriyorum. Eleştirdiğim bir şeyi yaptığımda eleştirme hakkım elimden alınır. Hep birlikte başarmak için Türkiye’ye nefes aldırmak için mücadele ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan koltuğu çok kıymetlidir çünkü Atatürk’ün koltuğudur.

(Kaynak: gazetekritik.com)

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.