İYİ Partili Erkan Subaşı: Bursa’da vatandaş kışı zorlu geçirecek

28.09.2018
A+
A-

Bir biri ardına kepenk indiren esnafın yanı sıra Bursa’da binlerce kişiye iş imkanı sağlayan otomobil fabrikalarının üretime ara vermesine ilişkin endişelerini dile getiren İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Erkan Subaşı, kara kışı zamlar altında geçirmeye hazırlanan vatandaşın, işsizlikle de yüz yüze kalacağını belirtti.

Ard arda gelen zamlar biri ardına gelen zamlar faturalara ve etiketlere yansırken, işsizler ordusu da her geçen gün artıyor. Bursa’da üretim yapan TOFAŞ’ın Bursa fabrikası yurt içi pazarında yaşanan daralma nedeniyle üretime 9 gün ara vermesinin ardından, Renault’da 4 hafta boyunca cumartesi günleri 4-12 vardiyasında üretim yapmayacak olması işçileri kara kış öncesi kara kara düşündürüyor.

HALKIMIZ EKONOMİK DARBE ÜZERİNE DARBE YİYOR

Ülke olarak büyük bir darboğazdan geçildiğine dikkat çeken İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Erkan Subaşı, Vatandaşın alım gücü her geçen gün düştüğünü, iki haneli enflasyon karşısında maaşların erdiğine dikkat çekti. “Maaşların cep harçlığına dönmesi, çalışanın ay sonunu getirememesi, tehlike çanlarının çalması demektir.  1978, 1994, 2001 krizlerinde tüpe, margarin yağına, bir litre benzine nasıl muhtaç olduğunu hatırlatmak isteriz” diyen İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Erkan Subaşı, “ Enflasyonun arttığı yetmiyormuş gibi, doları bahane ederek gerçek yüzünü ortaya koyan fırsatçılarla da karşı karşıyayız. Ülkenin gidişatından kendilerine çıkar kapıları peydahlayanlarla halkımız ekonomik darbe üzerine darbe yiyor. Pazar yerleri de ateş pahası. Bir de işsizlik buna eklenince vatandaş kara kışı nasıl geçireceğini kara kara düşünüyor” dedi.

EKONOMİDE BİZLERİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Ayakkabı ve inşaat firmaları ile gündeme gelen konkordato başvurularına gıda sektöründeki firmaların da eklendiğini hatırlatan Subaşı, “TOFAŞ’ın Bursa fabrikası yurt içi pazarında yaşanan daralma nedeniyle üretime 9 gün ara vermesinin ardından, Renault’da 4 hafta boyunca cumartesi günleri 4-12 vardiyasında üretim yapmayacağını açıkladı. Ekonomideki bu gelişmeler sizleri endişelendiriyor. Bizleri zor günler bekliyor” dedi.

AKP,  GERÇEKLERLE YÜZLEŞMELİDİR

İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Erkan Subaşı, sözlerine şöyle devam etti;

“ 24 Haziran seçimlerinde meydanlarda “Daha Güçlü Türkiye” diye naralar atan AKP hükümeti, başta ekonomi olmak üzere halkın yaşam standartlarını korumak için gerçekçi tedbirler almak zorundadır. AKP, SARAY hayallerinden bir an önce vazgeçmeli, gerçeklerle yüzleşmelidir. Ekonomideki kırılganlığı sadece dış mihraklara bağlamak, sorunların kaynağına inmemek; sorunların daha da büyümelerine sebep olmak demektir. İYİ Parti olarak tekrar tekrar söylüyoruz. Bizim bu modeli değiştirmemiz lazım. Türkiye en yüksek büyümeyi 1930’larda sağladı. Yapısal reformlar yapıldığı için ekonomiye toplumun tüm kesimlerinin iştirak etmesi mümkün oldu. Ülkemizin gördüğü en yüksek sermaye birikimini o dönemde gerçekleştirdik. İnsan, devlet için değil; devlet, insan için vardır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.