İYİ Parti’den iktidara ‘Suriye politikası’ eleştirisi

İYİ Parti’den iktidara ‘Suriye politikası’ eleştirisi
06.02.2020
A+
A-

İdlib’de gerçekleşen saldırıda 7 asker ve bir sivilin şehit olması sonrası İYİ Parti’den iktidarın Suriye politikasına eleştiri geldi. Yapılan açıklamada, “Misafir ettiklerimizi ev sahibi yapıp muhalefete bu ülkeden değiller cümleleri kurmak iktidarın karı olmamalıdır” ifadelerine yer verildi.

İYİ Parti’den İdlib’de gerçekleşen saldırıda 7 asker ve bir sivilin şehit olması sonrası iktidarın Suriye politikasına sert tepki geldi.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada Astana ve Soçi süreçlerinin bir anlamının kalmadığını belirterek, “Misafir ettiklerimize ev sahibi yapıp muhalefete bu ülkeden değiller cümleleri kurmak iktidarın karı olmamalıdır” dedi.

Yavuz Ağıralioğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Ya savaşı adam gibi yapsınlar, ya barışı adam gibi yapsınlar. Sabırları taşın asapları bozulsun. Bize yapılmış saldırıya mukabele edeceğiz, Biz de onlara hatırı sayılır bir miktarda bomba atıldı gibi bir rehabilitasyon cümlesini kaldıracak durumda değiliz. Barış Pınarı üçüncü gününde durdurulmuş, zafer naraları atılmış ve sonrasında evlatlarımız şehit olmuştur. Barış Pınarı operasyonu gündeme gelsin, Cumhurbaşkanı süre vermesin. Bu kadar örselenmeyi hak eden bir devlet değiliz. Biz hala Türk milletiyiz. Ordumuz Türk milletinin ordusudur, devletimiz Türk devletidir. Biz sabrımız taşıyor açıklamalarından vazgeçmezsek, Esad rejiminin saldırılarına maruz kalırız. Bir an önce Türk devletine yakışır adımların atılmasını bekliyoruz.

Biz bu kadar bedel ödüyoruz, buna karşılık miting meydanlarından yüreğimize su serpecek açıklamaları duymaktan bıktık. Misafir ettiklerimize ev sahibi yapıp muhalefete bu ülkeden değiller cümleleri kurmak iktidarın karı olmamalıdır.

Astana süreci, Soçu mutabakatı süreçleri ciddi itibar kaybına uğradı. Görünen o ki Orta Doğu gücü yetenin istediği sonuçları aldığı bir yerdir. “

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.