İYİ Parti’den AKP’ye doğalgaz ve elektrik zammı çağrısı

İYİ Parti’den AKP’ye doğalgaz ve elektrik zammı çağrısı
01.12.2019
A+
A-

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, “Meclis’te doğalgaz ve elektrik zamlarını aşağı çekmek için oylama yapalım, biz de evet oyu vereceğiz” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin su zammı kararı üzerinden iktidara çağrı yaptı. AKP iktidarının tüm zamlar için aynı tepkiyi göstermesi gerektiğini belirten Ağıralioğlu, “Meclis’te doğalgaz ve elektrik zamlarını aşağı çekmek için oylama yapalım, biz de evet oyu vereceğiz. Biliyoruz uluslararası müdahaleler var ama petrol fiyatlarının rekor şekilde düştüğü zamanlarda bile petrole indirim olmadı. Zam olurken uluslararası müdahaleler, korkunç bir müdahale var, ama aşağı inince inmiyor. Eğer İstanbul gibi Ankara zam yaparsa Ankara’ya da müdahale etsin” ifadelerini kullandı.

CNN Türk’te yayınlanan CNN Türk masası adlı programa katılan İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Muhalefetin zam isteyebilmesi kolay değildir. Çünkü, iktidara alternatif bir siyasi merkez inşa ediyorsunuz, orada biz iktidardan daha iyi yönetiriz diyeceksiniz. Hemen 2-3 ay içinde bir zam talep etmek, aslında sarsıcı bir şeydir. Zammı savunacak değilim ama şunun görülmesi lazım. Muhalefet hayat pahalılığı üzerinden hükümeti eleştirecek. Biz hükümetin iyi yaptığı şeyleri tabi ki alkışlarız. Ama takdir edersiniz ki muhalefetin vazifesi “Ben memleketi daha iyi yönetirim” demek.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin üzerinden 1,5 yıl geçti. Bu süreçte siyasetin ağırlık merkezleri de değişti. Tayyip Bey, olağanüstü bir Türkiye vaat etti. Hükümet sisteminin propaganda sürecinde dolardan, dış politikaya kadar her derde deva bir sistemden bahsetti. Bunun merkezinde de Tayyip Bey vardı. AKP’den kurmay kadro da buna eşlik etti.

İlk defa AKP döneminde dış müdahaleler, askeri operasyonlar olmadı. Daha önce de vardı bunlar, 1960 ihtilalini 28 Şubat’ı gördük. Bizim için mesele şu: Talimatla fiyat indirme hükümetin elinde. İstanbul’a su zammına tepki gösterdiler. Aynı şeyi petrol ve doğalgaz zamları için de istiyoruz. Meclis’te doğalgaz ve elektrik zamlarını aşağı çekmek için oylama yapalım, biz de evet oyu vereceğiz. Biliyoruz uluslararası müdahaleler var ama petrol fiyatlarının rekor şekilde düştüğü zamanlarda bile petrole indirim olmadı. Zam olurken uluslararası müdahaleler, korkunç bir müdahale var, ama aşağı inince inmiyor. Eğer İstanbul gibi Ankara zam yaparsa Ankara’ya da müdahale etsin.

Eğer hükümet elektrik zammını aşağı çekmek için oylama yaparsa vallahi evet oyu vereceğiz. Bunu destekliyoruz.“

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.