İYİ Parti’de istifa komedisi!

İYİ Parti’de istifa komedisi!
02.09.2019
A+
A-

Atandıktan sonra 45 gün içinde genel kurul yapmadığı için Siyasi Partiler Kanunu ve parti tüzüğüne göre görevden düşmüş olan İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozkurt, “istifa ettiğini” açıkladı.

Ciddigazete.com’un haberine göre, Atandıktan sonra 45 gün içinde genel kurul yapmadıkları için yasal hiç bir hükümleri kalmayan İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri, görevlerinden istifa ettiklerini duyurdular. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Bozkurt, bir süredir Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’le aralarında bir takım yönetimsel farklılıklar oluştuğunu belirtti.

YASİN ÖZTÜRK, YASALARIN VE TÜZÜĞÜN UYGULANMASINI İSTEDİ

Parti içinde demokrasi ve kurulların tam çalışmasını, istişare esasının dikkate alınmasını istediklerini ancak bugüne kadar görüşmelerin olumlu netice yaratmadığını ifade eden Bozkurt, kongre kararı alınmaması sonrası yaşananların kendilerini istifa noktasına getirdiğini söyledi.

Bozkurt, şu ifadeleri kullandı:

“Atandıktan sonra 45 gün içinde kongre kararı almadığımız için sayın vekil, geçen gün il yönetimine gelerek ‘Artık ben bu olaya el koyuyorum. İl yönetimi düşmüştür ve görevi bitmiştir’ dedi. Bu yöntem bize göre sakıncalıydı. Biz bu aşamadan itibaren böyle bir sürtüşmenin devam etmemesi ve partimize zarar vermemesi gerektiğini düşündük. ‘Biz hatalı olabiliriz ve bu işte yanlış düşünüyor olabiliriz’ diyerek o gün orayı boşalttık. Bu sebeple yönetim kurulu üyeleriyle aldığımız ortak kararla istifa ediyoruz.”

ÇOĞU İL BAŞKANLIĞI’NIN KANUNİ GEÇERLİLİĞİ YOK

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın yönetim sistemi olan “atama” yöntemi, Siyasi Partiler Kanunu ve İYİ Parti Tüzüğü’nden kaynaklanan amir hükümler nedeniyle zaman zaman partilileri karşı karşıya getiriyor. Atama yöntemiyle gelen isimler, yasaya göre yapılması zorunlu olan genel kurullardan kaçtıkları için delegeler ve parti tabanından sert eleştiriler alıyor.

Denizli’de atanan yönetim, 45 gün içinde genel kurul yapmadığı için düştü. Hasan Hüseyin Bozkurt, yasal süreç içinde genel kurul yapmamakta direndi ve Yasin Öztürk tarafından, Siyasi Partiler Kanunu ve Parti Tüzüğü’ne uygun davranması için ikaz edildi.

Kongreye gittiğinde seçilemeyeceği zannıyla tekrar atamasının yenilenmesini isteyen Bozkurt, taban baskısına dayanamadı. İYİ Parti’nin hem kurucusu, hem kurucu il başkanı, hem de milletvekili olan Öztürk, TBMM’deki yemin töreninde yaptığı “Bozkurt” işareti ve üst üste verdiği soru önergeleriyle tanınıyor.

Öte yandan dün de Mersin İl Başkanı istifa ettiğini duyurmuştu.

(Ciddigazete)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.