İYİ Parti’de ‘DEMOKRASİ’ talebi…

İYİ Parti’de ‘DEMOKRASİ’ talebi…
22.07.2019
A+
A-

İYİ Parti’nin 3 Ağustos tarihinde yapacağı 4. Olağanüstü Kurultayı’nda, Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin çarşaf liste ile seçilmesine yönelik parti tabanından gelen taleplerin her geçen gün artması üzerine Genel Başkan Meral Akşener’in ‘Çarşaf Listesi’ talebini gündeme aldığı ileri sürüldü.

İYİ Parti’nin yaklaşan kongresi için delegelerin ‘Çarşaf Listesi’ talepleri her geçen gün artıyor. Daha önce yapılan kurultaylarda uygulanan  “Blok Liste” yönteminin delegenin iradesini yansıtmadığını savunan İYİ Parti kurucular kurulu üyeleri ve delegeleri, yaptıkları açıklamalarla çarşaf liste gerekçelerini dile getirdi ve “Çarşaf liste ile gidilmesi durumunda, partimiz kuruluş amacına dönmüş olacak ve demokrasinin tam işletildiğinin göstergesi olacak” yorumunu yaptı.

Parti Kurucular Kurulu ve Üst Kurul Üyesi Ali Dinçer Çolak çarşaf liste talebini Olağanüstü Büyük Kurultay Divan Başkanlığı’na hitaben yazdığı dilekçe ile dile getirdi.

Parti kurucularından Av. Uğur Tarhan da çarşaf listeyi savunanlardan…

Av. Tarhan kaleme aldığı yazısında, “İYİ Parti’nin bugüne kadarki tüm seçimli kurultaylarını BLOK LİSTE

Av. Uğur Tarhan

usulüyle gerçekleştirmiş olması parti içi demokrasi adına kayıptır. Zira bu tutum, anti demokratik olmakla eleştirilen mevcut siyasi partilerin sergilediği tutumun aynısıdır. Bu tutum değişmelidir’’ dedi.

İYİ Parti’nin antidemokratik siyasi partiler kanununa ve uygulamalarına tepki olarak doğmuş bir parti olduğunu ifade eden Tarhan, ‘’ İYİ Parti’nin doğuşu 15 Mayıs 2016’da Ankara’daki tel örgülerin arkasında demokrasi arayan binlerce inanmış insanın kararlılığıdır. 15 Mayıs ruhu yaşatılmalı ve uygulanmalıdır. Demokrasi talebiyle ortaya çıkmış bir partinin mevcut siyasi düzenin uygulamalarını devam ettirmesi partililerin ve milletin güvenini zedeler.’’ dedi.

ÇARŞAF LİSTE AKŞENER’İN GÜNDEMİNDE

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, 3 Ağustos tarihlerinde yapacak olan seçimli kongrede parti tabanının GİK üyelerinin çarşaf liste ile seçilmesine yönelik taleplerine kayıtsız kalmayacağı ileri sürüldü. Genel Başkan Akşener’in, parti içinde demokrasinin işlemesi adına seçimlerin çarşaf liste ile yapılmasını gündemine aldığı kaydedildi.

İYİ Parti Tüzüğüne göre, seçimlerin hangi yöntemle yapılacağına Genel Başkan veya Genel Başkan’ın teklifi ile Genel İdare Kurulu karar verebiliyor. Bunun yanı sıra, Kurultay delegelerinin beşte birinin yazılı teklifi üzerine yapılacak oylamada, kurultaya katılanların salt çoğunluğunun kararı ile blok veya çarşaf liste yöntemi kabul edilebiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.