İYİ Parti İl’den İnkaya bağlantı yoluna inceleme

16.08.2018
A+
A-

İyi Parti Bursa İl Başkanı Bayram Kazancı, İYİ Parti GİK Üyesi Zafer Milli ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Atlıoğlu, sık sık ölümlü kazaların meydana geldiği , son olarak da geçtiğimiz akşam bir tur otobüsünün devrildiği Uludağ yolundaki İnkaya – Odunluk bağlantı yolunda incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen son ölümlü kaza sonrası İnkaya-Odunluk bağlantı yolunda incelemelerde bulunan İYİ Parti Bursa İl Başkanı ile İYİ Parti GİK Üyesi Zafer Milli ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Atlıoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ yolu Çekirge mevkiindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yapılan yolun mühendislik kriterleri göz önüne alınmadan yapıldığını belirttiler.

İYİ Parti İl Başkanı Kazancı yaptığı açıklamada yol yapım kuralları, eğim ve virajların açıları hiçbir şekilde dikkate alınmadan yapılan İnkaya-Odunluk bağlantı yolunun yapım amacının büyük araçların bu yola yönlendirilmesi olduğunu belirterek, “Yolun yapımında özellikle Mühendislik Odaları yolun hatalı yapıldığı, bu şekilde kullanılamayacağı ve hatta derhal trafiğe kapatılması yönünde raporlar yazdılar. Hizmete açılan yolda; 28 Ağustos 2014 tarihinde midibüsün yol üzerinde devrilmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybetti, 14 kişi de yaralandı ve yine aynı yerde 31 Ağustos 2014 tarihinde bu kez otobüsün uçuruma yuvarlanması nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı. Yaşanan ölümlü kazaların ardından kamyon ve otobüslerin girişini yasaklayan levhalar koyuldu” dedi.

‘YOL STANDARTLARA UYGUN DEĞİL’

Karayolları standartlarına göre dağlık alanlarda yol eğiminin maksimum % 9-12 olması gerektiği yönünde talimatlar olduğunu hatırlatan Başkan Kazancı şunları söyledi: “Ayrıca yol üzerine “trafik adaları” yapılarak, hızın zorunlu olarak azaltılması sağlanmalıdır. Bu yolda 15 – 16 derece eğimli bölgeler bulunmaktadır. Yolda 3 noktada daha keskin ve ters yatay kurbun bulunduğu, kazanın meydana geldiği yerdeki kurb yarıçapının da, yine Mühendis Odaları Bursa şubeleri tarafından yapılan ölçümlerde yaklaşık 20 metre mertebesinde olduğu belirlenmiştir. Karayolları standartlarına göre yatay kurb değerlerinin de, minimum 30-35 metre mertebesinde olması gerekirken, yolun 1/1.000 ölçekli uygulamalı imar planlarında, 15 metre genişliğinde olduğu görülmektedir. Ancak yolun bazı kesimlerindeki platform genişliğinin 8-10 metre olarak yapıldığı, platform genişliğinin daraltıldığı bilinirken bu yapılan yol nasıl trafiğe açılmıştır! Bu nasıl hizmettir!”

İnkaya-Odunluk bağlantı yolunda yapılan çalışmanın aslında “büyük araçlar girmesin, girenler ölsün!” demek olduğunu belirten Başkan Kazancı, “Yapılan yolun bu kadar hatalı olduğunu bile bile kullanılmaması gerektiği hiç düşünülmedi, her zaman olduğu gibi palyatif çözümler üretildi.  Peki biliyor musunuz ne kadar aracın özellikle don ve yağışlı havalarda çarpıştığını veya kaydığını… Hayır! Kimse ölmediği için haberimiz olmuyor. Bu yol tam bir tuzaktır, otomobil sürücüleri bazı virajları korkarak dönmektedirler. Üç büyük araç yolda uçtu, ölenler oldu. Kazalarda sadece üç şoförün suçlu olduğu söylenerek durum geçiştiriliyor” şeklinde konuştu.

‘SORUNLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Kazancı, “Tekrar söylüyoruz; yapacağınız teknik hizmetlerde birilerinin cebine para girecek hesabıyla değil; vatandaşa, Bursa’ya nasıl faydalı olunur hesabıyla, şehrimizde bulunan uzman kadroların da görüşleri alınarak kalıcı projeler yapılmalıdır. Harcanan paralar hepimizin. Giden canlar bizim canlarımız” ifadelerini kullanarak, bu yol ile ilgili çok acil çözün üretilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca hizmete girdiği günden beri Merinos batçıklarında ne kadar kaza yaşandığını, bu kazaların maliyetinin sorgulanıp sorgulanmadığın soran Bayram Kazancı, batçıklarda ortalama her gün en az iki kaza yaşandığını belirtti ve İyi Parti Bursa İl Başkanlığı olarak, halka yapılan hataları söyleyeceklerini ve çözümlerini sunarak tüm konuların takipçisi olacaklarını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.