İYİ Parti Bursa’da 17 ilçe başkanı istifa kararı aldı

18.09.2018
A+
A-

İYİ Parti Genel Merkez tarafından yapılan revizyon ve yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında Bursa’da 17 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri istifa kararı aldı.

İYİ Parti Bursa’da 17 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin bu hafta içerisinde istifalarını sunmaları bekleniyor. Bazı ilçe başkanlarının yeniden atamalarının yapılacağı öğrenilirken, belediye meclis üyeliği için aday adayı olmak isteyen başkan ve yönetim kurulu üyelerinin kesinlikle ilçe başkanı ve yönetim kurulu listelerinde yer almayacakları bildirildi.

İSTİFA EDECEK İLÇE BAŞKANLARI

Mehmet Hasanoğlu – Osmangazi, Osman Uçar – Nilüfer, Erkan Subaşı – Yıldırım, Fehim Çaptık – Mudanya, İhsan Keçeci – Mustafakemalpaşa, İsmail Asa – Orhaneli, Adnan Bıyıklı – Gemlik, Müfit Besler – İnegöl, İsmail Kaya – Orhangazi, Selahattin Aydın – Gürsu, Mehmet Kalpan – Kestel, Nihat Doğan – Yenişehir, Hilmi Dükkancı – İznik, Ahmet Türkmen – Keles, Mehmet Aslan – Harmancık, Ergün Oktay – Büyükorhan, İsa Coşkunsoy – Karacabey.

2 İLÇE BAŞKANI GÖREV ALMAYACAK

Edinilen bilgiye göre, daha önce çok az oy farkıyla kaybettiği Gemlik Belediye Başkanlığı için aday aday olacağı bilinen Adnan Bıyıklı ve revizyon kararı öncesinde de istifa edeceğini yakın çevresine bildiren İnegöl İlçe Başkanı Müfit Besler’in yeniden ilçe başkanı olarak atanmayacağı veya yeniden başkanlık istemeyecekleri biliniyor.

İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, geçtiğimiz hafta içerisinde 54 il başkanının atamasının yapılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “İl başkanlarının atamalarının akabinde ilçe teşkilatları da yeniden yapılandırma programına dahil edilecektir” ifadesini kullanmıştı.

YENİ İL BAŞKANI; YAHYA BAHADIR

30 Ağustos tarihinde İYİ Parti Genel Merkezi Başkanlık Divanı tarafından alınan yeniden yapılanma ve revizyon çalışmaları kapsamında 81 ilin il başkanları ve yönetim kurullarının istifa etmeleri yönünde alınan tavsiye kararı sonrası Bursa İl Başkanı Bayram Kazancı ve yönetim kurulu üyeleri istifa etmiş, Dr. Yahya Bahadır yeni il başkanı olarak atanmıştı. İl Başkanı Bahadır, yeni yönetim kurulu üyelerini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.