İYİ Parti Bursa, yerel seçimler için startı verdi

28.09.2018
A+
A-

İYİ Parti’de 17 Eylül itibarıyla başlatılan İYİ’lik Kervanı Yollarda projesi kapsamında Bursa milletvekilleri Ahmet Erozan ile İsmail Tatlıoğlu partililerle buluştu ve Bursa’da yerel seçimin startı verildi.

Bursa Buzpark’ta gerçekleştirilen organizasyonda partililerle buluşan Bursa milletvekilleri Ahmet Erozan ve İsmail Tatlıoğlu, ülkede yaşanan siyasi ve ekonomik çarenin İYİ Parti’de olduğunu açıkladılar.

TATLIOĞLU: DEMOKRASİDEN BAHSETMEKAYIPTIR

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu yaptığı konuşmada, yeni bir parti olmalarına rağmen Türk siyasetinin İYİ Parti üzerinden işlenmeye başlandığını söyledi.

Yeni kurulan bir partinin daha bir yıl olmadan il başkanlarının değişiminin bir teşkilat meselesi, bunu siyasi başarısızlık olarak algılanmaması gerektiğini ifade eden Tatlıoğlu, bunun bir bayrak değişimi olduğunu ve hizmet edenlere teşekkür etmek gerektiğini söyledi.

Tatlıoğlu, yeni oluşturulan Bursa İl yönetim kurulu üyeleriyle yola çıktıklarını ve ilk hedeflerinin yerel seçimler olduğunu belirterek; ‘’İYİ Parti olarak hem yürüyeceğiz, hem de kuruluş dönemi sorunlarımızı çözerek olgun, pişmiş, tavında, Türkiye ve Bursa’ya sahip bir siyasal hareket haline geleceğiz. 2000 yılından sonra birçok siyasi parti kuruldu. Bir tanesinin toplumsal karşılığı oldu. Ve bir tanesi çok büyük bir güce rağmen, kurucuları ve mensuplarının kahramanlıkları nedeniyle kendisini kurumsallaştırabildi. O da İYİ Parti’dir. Bu iş kolay değil. Bu işe iğreti bakan herkes ya maksatlıdır, ya da Türkiye’deki siyaseti bilmiyordur. Bir kere Türkiye’deki siyasette demokrasiden bahsetmek ayıptır. Varlığından bahset ayıptır, çünkü yalandır. Bir aydın olarak söylüyorum, bu topraklar 1980 öncesi daha demokratikti’’  dedi.

‘’Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ağustos 2001’de AK Parti’yi kurduğunda 4 kanaldan canlı yayına katıldı. Geçtiği köprüleri yakan komutan gibi maşallah! Bugün 40 kanalın 39 buçuğu kendisinin, yarısı da 82 tane partinin’’ ifadelerine yer veren İsmail Tatlıoğlu konuşmasında, böyle bir ülkede çözüm olmayacağını söyledi.

İYİ PARTİ İTİRAZ HAREKETİDİR

Kendilerinin Türkiye’de Ak Parti’nin tüm zamanlarına karşı bir siyasal hareket olmadıklarını daha önce söylediklerini belirten Tatlıoğlu, ‘’Bizim 2007’den sonraki otoriterleşme dönemine ve Türkiye’nin geri dönüşüne itirazımız var. Zaten İYİ Parti, bir itiraz hareketidir. Bunu sonucu şu ki, ABD ziyaretinin sonucu şu: Berat Albayrak açıkladı. Türkiye 16 bakanlığın dönüşümünün ve ekonominin yönetimini Mc Kinsey adlı ABD’li bir şirkete bırakıyor. Bir akademisyen olarak bu durumdan utanç duydum, Merkez Bankası, DPT teşkilatı adına utandım, uluslararası çok güçlü firmaları yöneten Türk CEO’ları adına utanç duydum. Biz böyle bir ülke değiliz. Hangi parti olursa olsun, dünüşümümüzü de yapabiliriz, ekonomimizi de yönetebiliriz’’ diye konuştu.

Bursa ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Milletvekili Tatlıoğlu,2009 yılından itibaren kentin vizyonsuz kafalar tarafından yönetildiğini söyledi ve Bursa’nın kimliğinin bozulduğunu belirterek, bunu yapanların, Ulucami’yi bu şehre yapanların ve Uludağ’ı Bursa’ya bağışlayanların ahirette azabından kurtulamayacaklarını dile getirdi.

Tatlıoğlu, Bursa’nın beklenti içerisinde olduğu yüksek hızlı trenin çeşitli nedenlerle ihalesinin iptal edildiğini belirterek, Bursa adına bunun sorumlularının ve takipçisinin kim olacağını sordu.

İTTİFAK YAPMAYACAĞIZ

Tatlıoğlu, yerel seçimlerde hedefleri olduğunu ve bu ivmeyle yola çıkacaklarını belirterek şunları söyledi:

‘’İnanmadan bir şey olmaz. Yerel seçimlerde her yerde, büyükşehirde, ilçelerde gereğini yapmalıyız. Bizim İYİ Parti olarak ittifak derdimiz yok. Bizler kendi adaylarımızın peşinde milletle ittifak yapan bir partiyiz. Resmi ittifakın peşinde değiliz. Hedef, Bursa’yı yönetmek; hedef Türkiye’yi yönetmektir.’’

EROZAN: TÜNELDEN ÇIKIŞ KOLAY OLMAYACAK

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Erozan ise illerdeki teşkilat yapılanmalarının Türkiye için gerekli olduğunu ifade ederek, Bursa’nın bu sürecinin istişarelerle başarıya ulaştığını söyledi.

Sıkıntılı bir ortamda yerel seçimler sınavına girdiklerinin altını çizen Erozan, ‘’Keşke böyle bir ekonomik krizin içinde seçime gitmeseydik. İktidarın bizi çöküşe ittiği gibi tünelden çıkışın kolay olmayacağı anlaşılıyor. Keşke yerel seçime ekonomik süreçten medet ummayacak bir süreçle girseydik. Genel seçimde vatandaş bize yüzde10 oyu ile bir mesaj verdi. Vatandaş bizi yeniden değerlendirmeye alırım mesajı verdi. Bu ekonomik koşullarda vatandaş verdiği oyu sorgular hale geldi. Bu bize büyük bir fırsat veriyor. Keşke bu ekonomik çöküntüden kaynaklanmasaydı. Bizim vatandaşa çağrımız; ‘elini vicdanına koy’ demek’’ dedi.

DOĞRU ADAY, DÜRÜST ADAY, İYİ İNSAN

Yeni kadrolarla yerel seçimlere daha hızlı adımlarla yürüyeceklerini ifade eden Milletvekili Erozan, yeni yönetim kurulunun partiye yeni üyeler kazandırılması, gençlik kollarının seçmen vasfı kazanan gençleri kucaklaması ve kadınların da mahalle ve sokaklara inmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Erozan, ‘’Yeni bir sınava girdiğimiz bu süreçte il ve ilçe teşkilatlarının adaylarını belirlerken doğru aday, dürüst aday ve iyi insan kavramlarını taşımasına önem vermeli. Sizler adaylarınızı iyi seçerseniz seçmende kıymete binecektir. Ayrıca biz parti olarak ittifak kavramını reddediyoruz. İl ve ilçe teşkilatları olarak sizler adaylarınızı iyi seçtiğiniz takdirde başka partilerin cazip ismi haline gelecektir’’ diye konuştu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.