İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, görevi teslim aldı

17.09.2018
A+
A-

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlenen törende, yeni İl Başkanı Yahya Bahadır, görevi Bayram Kazancı’dan devraldı.

30 Ağustos tarihinde İYİ Parti Genel Merkez Başkanlık Divanı’nca il teşkilatlarında yeniden yapılandırma ve revizyon çalışmalarında 81 il’in başkan ve yönetim kurulu üyelerinin istifaları yönünde alınan tavsiye kararı uyarınca Bursa İl Başkanı Bayram Kazancı ve Yönetim Kurulu üyelerinin istifasıyla boşalan başkanlık koltuğuna atanan Yahya Bahadır, çok sayıda partilinin takip ettiği törenle görevi Bayram Kazancı’dan devraldı.

İYİ Parti Kurucu İl Başkanı ve Kurucular Kurulu Üyesi Yüksel Yılmaz, Genel İdare Kurulu Üyesi Zafer Milli, ilçe başkanları, gençlik kolları başkanları, eski ve yeni yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda partilinin katıldığı tören, birlik ve beraberlik havasında geçti.

KAZANCI: SADECE ÜLKEM İÇİN ÇALIŞTIM

Törende konuşan eski İl Başkanı Bayram Kazancı, görev aldığı beş aylık süreç içerisinde birlikte çalıştığı yönetim kurulu üyelerine ve partililere emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Kazancı, İYİ Parti Bursa il Başkanlığı görevini layıkıyla yerine getirerek Genel Başkanımızın takdirleri doğrultusunda yeni il başkanımız Yahya Bahadır’a bıraktığını belirterek, ‘’Devredilen her görev, daha önemli yeni görevleri almak içindir. Burada sadece il başkanlığı görevimi devrediyorum. Partimize her zaman daha önemli görevlerde hizmet edeceğimi belirtmek isterim. Ayrıca bundan sonraki süreçte hiçbir zaman il başkanlığına aday olmayacağımı ifade ediyorum.  Siyasete girerken hiçbir hesabım yoktu. Sadece ülkeme hizmet amacını taşıdım’’ dedi.

Siyasi hayatım boyunca başkanlık sistemi olduğu müddet içerisinde hiçbir şekilde milletvekilliğine dahi aday olmayacağını ifade eden Bayram Kazancı, ‘’Çünkü bu sistemin ülkemize, bu millete ve bizlere hizmet ettiğine inanmıyorum. Bu nedenle yüzde 51’lik değişim gerçekleşene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz’’ diye konuştu.

Bayram Kazancı, siyasi çalışmaları boyunca 18 adet projeyi Genel Merkez’e sunduklarını ve bu projeler sayesinde milli gelirin 500 dolar artış göstereceğini, etin kilosunu da 20 TL’den yenebileceğini belirterek, milletin tercihini etin kilosunu 80 TL’den ve şarbonlu olarak tüketmekten yana kullandığını söyledi.

Türkiye’nin en büyük mitingini Bursa’da yaptıklarını ifade eden Kazancı, ‘’Yüzde 12,4 oy oranı ile Bursa, Türkiye ortalamasının üzerinde oy almıştır. Mart 2019 yerel seçimlerinde hedefimiz daha büyüktür. Bundan sonra da yeni başkanımıza, yönetim kuruluna, ilçe başkanlarımıza ve teşkilatımıza destek vermeye devam edeceğim. Bu vesileyle bana bugüne kadar destek veren tüm teşkilatlarımıza ve partililerimize şükranlarımı sunuyorum ’’ dedi.

BAHADIR: HEDEF YEREL SEÇİMLER

Devir teslim töreninde konuşan yeni Başkan Yahya Bahadır, kuruluş sürecinden başlayarak İYİ Parti’ye katkı veren herkese gösterdikleri fedakarlık, emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

Genel Merkez’in tavsiye kararına uyarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa İYİ Parti’de de kaos beklentisi üzerinden nemalanmaya çalışan çevrelerin heveslerini kursaklarında bırakan, il başkanları ve yöneticilerin yeniden yapılanma hareketinin önünü açmak için gönüllü istifa konusunda sergilediği örnek tavrın her türlü takdire şayan olduğunu aktaran Yahya Bahadır, görevi devreden tüm il başkanlarının ve yöneticilerin görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerini söyledi.

Yahya Bahadır, ‘’görevi devreden arkadaşlarımızı partimizin daha üst kademelerine layık değerlerimiz olduğunu kabul ederek, bundan sonraki süreçte de onlarla beraber çalışmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır’’ ifadelerini kullanarak ‘’ Yani İYİ Parti’de ‘yaprak dökümü’ yaşanmıyor, tam tersine ‘Yeni Fidanlar’ yetişiyor’’ dedi.

Bu yeni görevlendirme sürecinde hızlı bir şekilde aktif seçim kampanyasına uygun yeni il yönetimini oluşturacaklarının altını çizen Bahadır, yerel seçim sürecinde aday olmayı düşünmeyen, yönetimde aktif, istekli çalışabilecek partililerden oluşan il teşkilat yapısı oluşturacaklarını söyledi.

Bu görevi devreden ve devralan partililerin bu görevleri bir bayrak yarışı olarak görüp ona göre hareket edeceklerini ifade eden Yahya Bahadır, ‘’Bu yeniden yapılanma ile partimiz yenilenmiş teşkilatı, iddialı adayları ve zengin kadrosuyla önümüzdeki yerel seçimlerin ‘Yükselen Partisi’ olacaktır. Enflasyon, hayat pahalılığı, hak ve hukuksuzluk altında ezilenlerin, yanlış ekonomik politika, yanlış eğitim sistemi, yanlış dış politika yanlış Suriyeli mülteci politikaları nedeniyle mağdur olanların ve haksızlığa uğrayanların bu kötü gidişten kurtulmak için umut ve çare arayanların toplanma merkezi İYİ Parti’dir’’ dedi.

Bahadır, İYİ Parti’nin tüm organlarıyla 17 Eylül (bugün) itibarıyla ülke genelinde başlatılan yerel seçim kampanyasıyla önümüzdeki döneme damga vuracağını belirterek, önümüzdeki sürece hazır olmak amacıyla yeni il yönetiminin hızla oluşturularak çalışmalara hazır hale getirileceğini aktardı.

YÜKSEL YILMAZ: TARİH YAZABİLİRİZ

Kurucu İl Başkanı ve Kurucular Kurulu Üyesi Yüksel Yılmaz da devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Bayram Kazancı ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, 24 İYİ Parti Bursa teşkilatları olarak Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy oranıyla öncülük ettiklerini söyledi.

Yılmaz, yeni bir seferberlik anlayışıyla Bursa’nın yerel seçimlerde de öncülük edeceğini ve tarih yazacağını sözlerine ekledi.

  

Konuşmaların ardından İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır, Bayram Kazancı ve Yüksel Yılmaz’a bu güne kadar gösterdikleri hizmetlerden dolayı günün anısına birer plaket verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.