İşte AK Parti’nin İstanbul’daki iddiasını çürüten belge!

İşte AK Parti’nin İstanbul’daki iddiasını çürüten belge!
02.04.2019
A+
A-

İstanbul’daki yerel seçimlerde Binali Yıldırım’ın oylarının Ekrem İmamoğlu’na yazıldığı iddiası ile AK Parti İstanbul İl Başkanı tarafından ortaya atılan tutanağın yanlış tutulduğu ve sonrasında düzeltildiği ortaya çıktı.

Bağcılar Sancaktepe Mahallesi’nde AK Parti’ye göre usulsüz bir şekilde Ekrem İmamoğlu’na yazıldığı iddia edilen 131 oy, CHP’nin elinde bulunan tutanaklarda Binali Yıldırım adına kayıtlı durumda.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın bugün İstanbul’daki yerel seçimlerde AK Parti’nin güçlü olduğu ilçelerde usulsüzlük yapıldığı iddiası ile basın toplantısı düzenledi.

Şenocak seçim sonuçlarını itiraz etmek için örnek gösterdiği Bağcılar Sancaktepe’deki 1212 nolu sandığın ıslak imzalı tutanağında düzeltme yapıldığı ortaya çıktı. Şenocak, AK Parti’nin bu sandıkta “131” oy almasına karşın YSK sistemine giren sandık sonuç tutanağına “1” olarak giriş yapıldığını iddia etti.

YSK sisteminde “1” olarak gözükse de CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın elindeki sandık sonuç tutanağında bu sandıkta AK Parti oyunun “131” olarak girildiği görülüyor. (AK Parti’nin hatalı olduğunu iddia ettiği belge) Şenocak’ın kameralara gösterdiği AK Parti oyunun “1” olarak girildiği tutanağın yanlış tutulduğu, daha sonra tutanağın düzeltilerek AK Parti oyunun 131 olarak girildiği belirtiliyor.

Yani CHP’nin kendi kurduğu sistemde ıslak imzalı tutanaklardan yola çıkarak yaptığı sayımda, 131 oy AKP’ye verilmiş olarak kayıtlara girdi.

Şenocak buradaki oyların CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na yazıldığını öne sürdü ancak CHP’deki ıslak imzalı tutanaklara göre bu oylar Binali Yıldırım hanesine kaydedilmiş durumda.

(Sözcü)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.