Hüseyin Akkuş: “Engelleri kaldırmak için yanınızdayız”

Hüseyin Akkuş: “Engelleri kaldırmak için yanınızdayız”
14.05.2018
A+
A-

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla açıklamada bulundu.  Engellilerin pek çok önemli sorun yaşadığını ve sosyal devlet anlayışıyla bu sorunların çözülebileceğini ifade ederek; “Tüm yurttaşlarımızı, engellilerin hak mücadelesine duyarlı olmaya ve engelli vatandaşlarımızla yan yana durmaya davet ediyoruz. Engellilerin hakça, insan onuruna uygun yaşayabilmeleri için daha fazla çalışacağız. Engelleri kaldırmak için yanınızdayız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası için yaptığı açıklamada, engellilerin sağlık, eğitim ve istihdam gibi çok önemli sorunlarının olduğuna dikkat çekti. “Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilçelerimizden Genel Merkezimize kadar tüm örgütümüzle, herkesin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmesi umuduyla 10-16 Mayıs engelliler Haftanızı kutluyoruz” diyen Akkuş sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar her zaman haksızlığa uğrayan, dezavantajlı toplum kesimlerinin yanında olduk. Eşit, adil, herkesin mutlu olduğu ve insanca yaşadığı bir Türkiye umudumuzu gerçekleştirmek için bu zamana kadar çalıştık ve daha fazla çalışmaya kararlıyız. Türkiye’de kaç engellinin olduğu, ne oranda iş gücüne katılabildiği, katılanların ve katılamayanların mesleki, eğitimsel ve cinsiyet dağılımlarının ne olduğu güncel olarak bilinmemektedir. Resmi rapor ve istatistiklerde birbirinden çok farklı sayılar açıklanmaktadır. 2012 yılında Türkiye Sağlık Araştırması bu konuda yapılmış olan bir araştırma olup üzerinden 6 yıl geçmiştir. Söz konusu araştırmaya göre Türkiye’de nüfusun yüzde 5.5’, görme, yüzde 4.7’si işitme ve yüzde 4.5’inin yürüme sorunu yaşadığı saptanmıştır. Türkiye nüfusunun yüzde 12.9’u engellidir. Yurttaşların eşitliği Anayasa hükmüdür ancak engellilerin diğer bireylerin sahip olduğu hak ve özgürlüklerden mahrum edildikleri, küresel düzeyde kabul edilmektedir. Engelli yurttaşlarımızın erişim, sağlık, eğitim ve istihdam gibi çok önemli sorunları bulunmaktadır. Ülkelerin ekonomik ve sosyal kalkınma düzeylerinin en önemli ölçütlerinden biri, engellilere yönelik oluşturduğu yaşam standartıdır.”

MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ

Hüseyin Akkuş, sağlık, eğitim ve istihdam politikalarında engellilere yönelik bütüncül bir planlamanın engellilerin bağımsız yaşamı için koşulları oluşturacağını ve yoksulluğu azaltan en önemli faktör olacağını ifade etti. Engellilerin sorunlarının sağlık, eğitim ve istihdamla sınırlı olmadığını vurgulayan Akkuş, engellilerin yaşadığı sorunları diğer bireylerin sorunlarından ayrı görmediklerini belirterek; “İnsan odaklı sosyal devlet politikalarıyla başta engelliler olmak üzere tüm yurttaşların sorunlarının çözüleceğine inanıyoruz. Bu mücadelede engelli, engelsiz tüm bireyleri ortak mücadeleye çağırıyoruz. Eşit, adil ve herkesin mutlu olduğu bir Türkiye umudumuz için daha çok çalışacağız. Başta engelliler olmak üzere tüm yurttaşlarımızın sorunlarının çözümü birinci önceliğimizdir. Ülkemiz oldukça zengindir. Ülkemiz kaynakları doğru kullanıldığında engellilerin, yaşlıların, hastaların ve işsizlerin ekonomik sorunları çözülecektir. Adil paylaşımın güvencesi sosyal devlet ilkeleri devlet yönetimine hakim kılınacak ve sorunlar çözülecektir. Yalnız değilsiniz, sizlerde bizleri yalnız bırakmayın. Birlikte başaracağız. Tüm yurttaşlarımızı, engellilerin hak mücadelesine duyarlı olmaya ve engelli vatandaşlarımızla yan yana durmaya davet ediyoruz. Engellilerin hakça, insan onuruna uygun yaşayabilmeleri için daha fazla çalışacağız. Engelleri kaldırmak için yanınızdayız” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.